imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Apple Store és iroda nyílhat Los Angelesben


Noha Los Angelesben és vonzáskörzetében jelenleg összesen 22 Apple Store található, az Apple állítólag évek óta keresi a tökéletes helyszínt egy igazi zászlóshajó üzletnek. A hírek alapján úgy tűnik most sikeresen megtalálták: a célpont a belvárosban található Broadway Trade Center lehet.

Persze az 1908-ban épült ház hatalmas, majdnem egy egész háztömböt elfoglal, összesen több mint 100 ezer négyzetméter az alapterülete. Noha az Apple Store-ok általában meglehetősen nagyok, ekkora méret azért kissé túlzásnak tűnhet. Nem is valószínű, hogy a Broadway Trade Center ötemeletes tömbjének összes szintjét egyetlen bolt foglalná el.

A Broadway Trade Center 1912-ben. | Kép forrása: Wikipedia.
A Broadway Trade Center 1912-ben. | Kép forrása: Wikipedia.

Az épületet nemrég vásárolta meg a New York-i székhelyű Waterbridge Capital ingatlankezelő cég, a becslések 115 és 130 millió dollár (28-32 milliárd forint) közötti összegről szólnak, vagyis egyáltalán nem mondható vészesnek a vételár. A hírek alapján tőlük bérelne az Apple „néhány tízezer négyzetmétert” egy üzletnek és irodáknak.

Ha tényleg így van, akkor valószínűsíthető, hogy az Apple Store-t a földszinten nyitnák meg, és efölött bérelnének még 1-2 emeletnyi irodát. Kérdés, hogy milyen csapatokat költöztetnének az irodákba, hiszen gőzerővel épül az Apple Campus 2, ami közel 13 ezer dolgozónak biztosít majd egyetlen épületben helyet. Egy bolt irodai személyzetének pedig biztosan nincs szüksége ekkora területre.

Mindenesetre az épület szerintem jól néz ki, én szeretem azokat az Apple Store-okat, amik régi épületekben kapnak helyet. Ilyen például Londonban a Covent Garden:

Covent Garden Apple Store. | Kép forrása: Apple.

Vagy az amszterdami Apple Store is:

Apple Store Amsterdam | Kép forrása: Apple.

Extrém példának felhozhatjuk még a New York-i Grand Central vasútállomáson található Apple Store-t:

Grand Central Apple Store | Kép forrása: Apple.
Grand Central Apple Store | Kép forrása: Apple.

Ha nyílik is Apple Store a Los Angeles-i Broadway Trade Centerben, az nem a közeljövőben lesz: először az épület teljes felújítását tervezik, utána kezdődhet meg az üzletek és irodák kialakítása a háztömbben.

Forrás: ifoAppleStore. Borítókép: Los Angeles Times.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!