imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Apple Watch: LTE és megújult külső


Igazán kecsegtető információkat kapott egyik kedvenc Apple váteszünk, Mark Gurman, egy névtelen forrásától az Apple Watch-ra vonatkozóan. Úgy tűnik, a következő Apple okosóra már szinte teljesen független lesz az iPhone-tól, és még külalakjában is megújulhat.

Az Apple Watch szép lassan, két (és fél) generáció után érkezhet el ahhoz az állapothoz, hogy minden szempontból különálló eszközként is értelmezhetővé váljon, így lépne ki az okoskiegészítő skatulyából és töltené be az elrendeltetett princípiumát. A tendencia már a Series 2-nél megindult. A beépített GPS lehetővé tette, hogy minden további gond nélkül elmehessünk futni, úszni, stb. csak az órával a kezünkön.

Apple Watch 2

A pontot az i-re egyértelműen egy LTE chip teheti majd fel, hiszen így az értesítésekhez, a zene streameléshez és a térképadatok letöltéséhez sem kell majd telefon a közelbe. Nem csoda tehát, hogy a Bloombergnél tevékenykedő Mark Gurman is ebbe az irányba mutató információkat kapott a „témában jártas” forrásától. Az ifjú jós ugyanakkor hozzáteszi, hogy az iPadekhez hasonlóan valószínűleg az LTE nem lesz minden modell sajátja. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de jobb lesz, ha lélekben felkészülünk egy kiadósabb felárra.

Gurman forrása azt is tudni véli, hogy az Apple már javában tárgyal a forgalmazásról amerikai és európai szolgáltatókkal egyaránt. Az LTE chippet valószínűleg az Intel fogja szállítani az Apple-nek, mivel a másik szóba jöhető opció, a Qualcomm éppen mosolyszünetet tart Cupertinóval. A termék bemutatójának idejével kapcsolatban annyira ne legyünk optimisták az újságíró szerint, reális esély van rá, hogy 2018-ra csúszik a debütálás.

Ha ez eddig önmagában nem lenne elég izgalmas hír, John Gruber, a Daring Fireball szerzője tovább fokozta a fokozhatatlant. Az értesüléseket azzal egészítette ki, hogy a 2014 óta lényegében változatlan külsővel érkező okosóra harmadik generációja már a dizájn terén is megújulhat.

Hogy ez pontosan mit takar, arról nem szólt a fáma. Nagy varázslatokra én speciel nem számítanék, lévén, hogy az óra jelleg már önmagában is elég sok limitációval jár. Vagy vékonyítanak rajta egy kiadósabbat, ami szemben az iPhone-okkal, ebben az esetben teljesen érhető lépés lenne; vagy kör alakú dizájnra váltanak, amire még szabadalmat is láttunk korábban. Egyik eset sem hangzik rosszul.

Forrás: Bloomberg és The Verge

Ha nem akarsz 2018-ig várni, vagy egyszerűen nem hozott lázba az LTE, akkor érdemes végigszaladnod az akciós Apple Watch kínálaton, hiszen akár 67%-os kedvezménnyel is hazaviheted a kiszemelt darabot.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!