imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Apple Watch szíjak és egyéb érdekességek


A mai bemutató cím adó terméke az Apple Watch volt. Természetesen nem csak a szíj kínálat bővült jelentősen, rengeteg apróság is érkezett, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Lássuk is, mi történt ma.

Az egész Keynote az utóbbi időben már-már túltárgyalt témával indult, mégpedig az FBI és az Apple közötti vitával, ami tulajdonképpen nem is egy konkrét telefonról, vagy annak feltöréséről szól már, hanem a tech cégek és a kormány közötti feszült állapotról, ami a titkosítás miatt alakult ki. Bővebben itt tudtok erről olvasni. A második téma a környezetvédelem volt, amit a cuppertinói vállalat egyedülálló módon tart szem előtt. Idén már Kínában is elérte az Apple a mágikus számot: minden Apple létesítmény 100%-ig megújuló energiaforrásból származó árammal üzemel. Az újrahasznosítás is új szintet ért el: bemutatták Liamot, ami a cég egyedülálló iPhone-újrahasznosító rendszerének az elnevezése. A feladata tulajdonképpen az iPhone-ok alkotóelemeire bontása és szétválogatása, a könnyebb újrahasznosítás érdekében. Reményeink szerint később közelebbről is megvizsgálhatjuk ezt a rendszert majd, és beszámolhatunk nektek a működéséről.

A személyes adataink és a környezetünk védelme is fontos, de az amerikai cég nem csak ebben jeleskedik. A ResearchKit bemutatása óta az amerikai orvoslás olyan területekről volt képes használható információkat szerezni, amelyről eddig még soha. Ebben szerepet játszik az is, hogy a kutatások fő területe olyan betegségek vizsgálata, amelyek jelenleg gyógyíthatatlanok. Legyen szó a cukorbetegségről, az autizmusról vagy az epilepsziáról, az Apple rendszerével olyan dolgokat értek el az orvosok, amelyek a betegek életét jelentősen megkönnyítik. Éppen ezzel a céllal indított ma útnak a cég egy új projektet: a CareKitet. Ez a rendszer az egyes kezelések hatásfokát hivatott felmérni, nem csak a szenzorok, hanem a felhasználók reakcióit is felhasználva.

s42si-nssb-sel-201603

Az Apple Watch szíjak igazából meglepően kevés időt kaptak, ahhoz képest, hogy ez volt a címadó termék. A Keynote-on viszont tényleg csak kevés szíjat mutattak be. Ez a Keynote szerint az Apple Watch felhasználók egyharmadának jelenthet óriási örömet, hiszen ők azok, akik rendszeresen váltanak szíjat az órán. Kaptunk egy teljesen új fajta szíjat 7 színben, ami szilikonból készült és egy különleges négyszeres rétegeléssel készült, hogy a lehető legstrapabíróbb legyen. Ahogy azt megjósoltuk érkezett fekete milánói szíj is. Ami jó hír lehet az itthoni vásárlóknak is, hogy jelentősen csökkent az összes Apple Watch modell ára. Az Apple Watch 38mm 255 900 forint lesz, míg a 42mm-es kiadás 275 900 forint. Az Apple Watch Sport 38mm ára 115 900 forint lesz, a 42mm-es változat 135 900 forint.

astro

Az Apple TV is kapott egy kis frissítést, az új tvOS frissítés ma estétől elérhető. A Siri sokkal intelligensebb lett, ami egy ilyen készülék esetében igen csak hasznos. Mostantól több alkalmazásban, effektívebben tudunk keresni. A Live Photos is elérhető lett az új frissítésben. Ami pedig szinte senkit nem érhetett újdonságként, hogy mappákat is készíthetünk már az Apple TV felületén, de arra is számíthattunk, hogy bővül az App Store kínálata az oktatást elősegítő alkalmazásokkal. Az Apple TV-t az új iPhone követte, majd egyből az új iOS 9.3 volt terítéken. Az új operációs rendszer nem csak az iPhone SE-n, hanem az ezután bemutatott kisebb iPad is előtelepítve érkezik a felhasználókhoz.

Az iPhone-ról, az iOS 9.3-ról és az új 9.7″ iPad Próról részletesebben is olvashattok.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!