imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új bővítmény hozhatja el a kéretlen dick pic-korszak végét


Péntek óta elérhető a Twitteren az a plugin, mely kiszűri és eltávolítja a levelezésünkből a hímtagokról készült képeket.

Férfiként a “kéretlenül kapott” és a “meztelen fotó” ritkán kerül egy mondatba, a nők számára azonban ez egy igen frusztráló, lelki sérelmeket könnyedén okozó, ráadásul meglehetősen gyakori jelenség. Egyes hímek (férfinak azért csak nem hívnám őket) úgy fejezik ki tetszésüket egy hölgy felé, hogy küldenek egy fotót a micsodájukról. És mivel más felület nem áll rendelkezésre, ez általában a hölgy postafiókjában landol. Méghozzá valamelyik közösségi oldalon.

Kelsey Bressler, a Safe DM alapítója is részesült néhány ilyenben, természetesen ezek adták a kezdőlökést ahhoz, hogy kifejlessze a programot, mely segíti hölgytársait a harcban a díszes és kevésbé díszes padlizsánok ellen. A plugin a register.safedm.com oldalon érhető el, a regisztráció gomb megnyomása után pedig a Twitter fiókunk belépési adatait kéri el. Igen, egyelőre csak a Twitteren működik, de Kelsey ígéri, hogy hamarosan a többi közösségi platformra is kiterjeszti a szűrési lehetőséget.

A bővítmény elkészítéséhez mesterséges intelligenciát, valamint 4 000 darab, férfiak által küldött fotót használt fel. Ezek alapján a rendszer képes felismerni, ha a fotó egy péniszt ábrázol, az eredmények szerint nagyjából 99%-os hatékonysággal. Ráadásul a maradék 1% is az adott testrészhez hasonlító szexjátékot vagy zöldséget ábrázolt. És, hogy honnan volt mindehhez 4 000 kép? Hát úgy, hogy Kelsey kiírta a Twitterre, hogy legyenek oly kedvesek, és küldjenek neki.

A Safe DM működési elve, hogy a levelezésünket pásztázva keresi a péniszt ábrázoló képeket. Az persze egyből felmerült, hogy a levelezés tartalmát is olvassa, tárolja-e, de erre kapásból nemleges válasz érkezett, azt pedig mindenki eldöntheti, ki mennyire bízik az ilyen állításokban. Ha a rendszer gyanús képet érzékel, visszajelzést küld az üzenet mindkét résztvevőjének, majd eltávolítja a fotót. Megesik, hogy nem azonnal, néha előfordulhat 2-3 perces késés, ez azonban szinte mindig elegendő intervallum lesz, hogy ne futhassunk bele ilyen tartalmakba.

Egy 2018-as felmérés alapján az Y-generáció női tagjainak 46%-a legalább egyszer kapott már kéretlen farokfotót. Reméljük, a hasonló megoldások 0-hoz közelire redukálják ezt a számot.

Forrás: BusinessInsider

Te kaptál már bármilyen furcsa, meghökkentő fotót ismeretlenektől?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!