imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Új chipen dolgozhat az Apple az egészségügyi adatok feldolgozására


Sokatmondó álláshirdetések jelentek meg az Apple ajánlatai közt. Eljött az idő, hogy a következő szintre lépjen tudásban az Apple Watch?

A CNBC szúrta ki, hogy az Apple több meglehetősen beszédes álláshirdetést is feladott a nyáron. Ezekben úgynevezett ASIC tervezőket keresnek, ami az alkalmazásspecifikus integrált áramkör angol megfelelőjének (Application-Specific Integrated Circuit) rövidítéséből ered.

Az elnevezés igen sokatmondó: olyan integrált áramkörökről van szó, amiket egy-egy specifikus célra hoznak létre, nem általános felhasználásra. A leírás alapján olyan mérnököket keresnek, akik „segítenek kifejleszteni egészségügyi, wellness és fitnesz szenzorokat”. A specifikus cél tehát minden bizonnyal az ezekből a szenzorokból származó egészségügyi adatok feldolgozása lehet.

Az Apple ugyebár saját maga tervezi az iPhone-ok chipjeit, ahogy a hírek szerint hamarosan talán a Mac-ekét is. Az Apple Watch Series 3-ban szintén egy egyedi, S3-as kódnevű vas dobog. Utóbbit egészíthetné ki ez az álláshirdetésekből körvonalazódó új lapka, ami ezek szerint kizárólag az egészségügyi adatok feldolgozásáért lenne felelős.

Kuo legutóbbi Apple Watch-csal összefüggésben azt nyilatkozta, hogy az idén szeptemberre várható példányok az okosóra új generációját fogják jelenteni a nagyobb kijelzőnek, a fejlettebb pulzusmérő szenzornak, és az új dizájnak köszönhetően. Ki tudja, talán egy új chip is belefér majd a felsorolásba…

Forrás: The Verge

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!