imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Új chipen dolgozhat az Apple az egészségügyi adatok feldolgozására


Sokatmondó álláshirdetések jelentek meg az Apple ajánlatai közt. Eljött az idő, hogy a következő szintre lépjen tudásban az Apple Watch?

A CNBC szúrta ki, hogy az Apple több meglehetősen beszédes álláshirdetést is feladott a nyáron. Ezekben úgynevezett ASIC tervezőket keresnek, ami az alkalmazásspecifikus integrált áramkör angol megfelelőjének (Application-Specific Integrated Circuit) rövidítéséből ered.

Az elnevezés igen sokatmondó: olyan integrált áramkörökről van szó, amiket egy-egy specifikus célra hoznak létre, nem általános felhasználásra. A leírás alapján olyan mérnököket keresnek, akik „segítenek kifejleszteni egészségügyi, wellness és fitnesz szenzorokat”. A specifikus cél tehát minden bizonnyal az ezekből a szenzorokból származó egészségügyi adatok feldolgozása lehet.

Az Apple ugyebár saját maga tervezi az iPhone-ok chipjeit, ahogy a hírek szerint hamarosan talán a Mac-ekét is. Az Apple Watch Series 3-ban szintén egy egyedi, S3-as kódnevű vas dobog. Utóbbit egészíthetné ki ez az álláshirdetésekből körvonalazódó új lapka, ami ezek szerint kizárólag az egészségügyi adatok feldolgozásáért lenne felelős.

Kuo legutóbbi Apple Watch-csal összefüggésben azt nyilatkozta, hogy az idén szeptemberre várható példányok az okosóra új generációját fogják jelenteni a nagyobb kijelzőnek, a fejlettebb pulzusmérő szenzornak, és az új dizájnak köszönhetően. Ki tudja, talán egy új chip is belefér majd a felsorolásba…

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!