imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Új dinamikus háttérkép a macOS Mojave-ban!


Tetszett a napszaknak megfelelően változó sivatagos háttérkép, amivel demózták a funkciót? Jó híreink vannak: úgy tűnik, az Apple őszre több dinamikus hátérképpel is elő fog állni. Rögtön itt is van a második!

A macOS Mojave leglátványosabb újítása egyértelműen a Dark Mode lett. Szorosan követi viszont, sőt inkább kiegészíti, a dinamikus háttérkép. Ugyebár ez az az apró, ám annál figyelemfelkeltőbb funkció, amely a napszaknak megfelelően cserélgeti az erre felkészített háttérképet. Namost ebből idáig egyetlen darab állt rendelkezésünkre.

Egy ideális világban az erre képes fejlesztők, grafikusok, Photoshop-művészek szabadon készíthetnének ilyen dinamikus háttereket, amiket aztán a felhasználók meg letölthetnének. Az Apple azonban továbbra is vallja az elvet, hogy jobb az ilyet nem a népre bízni, így csak az általuk készített megoldások használhatóak – egyelőre legalábbis.

Én speciel szentül meg voltam győződve róla, hogy a stílszerűen Mojave sivatagot ábrázoló képen kívül jódarabig nem fogunk látni másikat. Ehhez képest kifejezetten kellemes csalódás volt olvasni, hogy az este kiadott negyedik fejlesztő bétához az Apple hozzácsomagolt egy új Dynamic Wallpapert is, Solar Gradient néven.

Nem mondom, nem ez a leggyönyörűbb látvány, amit valaha láttam, de biztos lesz olyan, akinek bejön. A koncepció valami olyasmi lehetett, hogy olyan színátmeneteket lássunk, amilyet a nap fest felettünk az égre az adott napszakban. Az eget csak reggel 9 óra előtt, és délután 5 óra után látó D-vitaminhiányos irodistáknak tökéletes lesz…

Ha nem is a kinézete miatt, abból a szempontból viszont mindenképpen jelentős az új háttérkép, hogy egyértelműen jelzi az Apple kínálatbővítési szándékát. Ez pedig mindenképp üdvözlendő.

Ha mindig rá vagy pörögve a legfrissebb bétára, alig bírod kivárni az újításokat és mindezek mellett még írni is tudsz, akkor lehet, hogy épp téged keresünk az iMagazin csapatába.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!