imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új, erősebb MacBook Pro adott magáról életjelet


Alig pár óra és kezdetét veszi a WWDC, az egyik várható hardveres bejelentés pedig már előre hallatott magáról. Az Apple elküldte kicsit kondizni a MacBook Prót és csomagolt neki egy bödön fehérjét is az útra…

Egy Pro gép normális esetben attól Pro, hogy erős és alkalmas hardverigényes munkák elvégzésére is. Na most az Apple elég lazán kezeli ezt a fogalmat legújabb generációs gépeinél, a paletta bőven tartalmaz tesiből felmentett vasakat is, közel sem mindegyik gép erőmű, főleg a belépő szegmensben. Szerencsére minden jó, ha a vége jó, azaz ha a felhozatal felső vége erős, akkor végülis nem lehet ok a panaszra.

Alig pár órával járunk a WWDC előtt. A fejlesztői konferencia hagyományosan a szoftverekről szól, de az Apple néhanapján el szokott hinteni egy-két hardveres bejelentést is, mégha sokszor csak egy silent update formájában. Ilyen szokott lenni az aktuális MacBook Pro ráncfelvarrás. Ahogy azt mi is vártuk, úgy néz ki, idén sem marad majd el ez a szép szokás, és érkezik egy izmosabb gép a legfelső kategóriába.

Minderről egy beszédes benchmark teszt tanúskodott. A Geekbench logok közt ugyanis egy semelyik jelenlegi géphez nem tartozó MacBookPro14,3 elnevezésű készülék bukkant fel. A rejtélyes gépet egy Intel Core i7-8750H processzor hajtotta, ami a Coffee Lake család becses tagja. A chip alap órajele 2,21 GHz, ami ugyan alacsonyabb, mint a jelenlegi top MacBook Próké, de cserébe 4.1 GHz-ig felskálázható, valamint ami a legfontosabb, 6 maggal operál. 6 magos proci jelenleg még a kimaxolt specifikációjú gépekben sincs.

Ez a fejlődés pedig meg is érződött a Geekbench eredményekben. Az ismeretlen MacBook Pro egy maggal 4 902 pontot hozott, míg a multi-core teljesítmény 22 316 pontra lőtt fel. A mostani paletta legerősebb kihívójánál ez a szám például csak 16 999, azaz elég jelentős a növekedés a nyers számítási kapacitást nézve.

Természetesen nincs rá semmi garancia, hogy végül az Apple tényleg bemutatja-e, vagy útjára engedi ezt a gépet, ahogy abban sem lehetünk biztosak, hogy nem valami trükközésről van szó. Mindenesetre nem ez lenne az első eset, hogy bechmark eredmények spoilereznek le egy-egy új gépet, és az időzítés is elég gyanús…

Forrás: AppleInsider

Este WWDC! Mi már nagyon készülünk az iMagazin élő közvetítésére. Megújult helyszín, megújult stáb, régi és új arcok! Csatlakozzatok hozzánk ma este 18:40-től itt az iMagazinon vagy akár élőben az Andrássy úti iSTYLE boltban!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!