imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új év, új App Store rekord


Az Apple egy sajtóközleményben tudatta a nagyvilággal, hogy az App Store ismét minden korábbi rekordot megdöntött 2015 első napjaiban, valamint január 1-je volt az online szoftveráruház történetének valaha volt legjobb napja. Az év első hetében 500 millió dollár (134 milliárd Ft) forgalmat generált az áruház.

A trend már 2014-ben is ez volt: az App Store forgalma mintegy 50%-ot növekedett az előző évhez képest, az alkalmazások pedig több mint 10 milliárd dollár (közel 2700 milliárd forint) bevételt termeltek a fejlesztők számára. Ezzel az App Store indulása óta eltelt időben eddig összesen 25 milliárd dollárt (6 700 milliárd forintot) fizetett ki a fejlesztőknek. Az arányok ugye 30-70% szerint alakulnak, vagyis minden az App Store-ban elköltött dollárból/euróból 30 centet kap az Apple, 70-et a fejlesztő. Eddy Cue, az Apple internetes szoftvereiért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke így nyilatkozott:

Nagyszerű kezdete ez az évnek az App Store és a fejlesztői közösségünk számára a rekorddöntő tavalyi év után. Nagyon büszkék vagyunk mindarra a kreativitásra és innovációra, amit ezek a fejlesztők biztosítanak az iOS-felhasználók számára, valamint arra, hogy a fejlesztői közösség már több mint 25 milliárd dollárt keresett.

Az év végi ünnepi időszak alatt az App Store egyébként a Bono-féle, AIDS elleni küzdelmet támogató (RED) alapítványnak is biztosított egy promóciót. Ezzel, és a további (RED)-termékekkel az Apple 2014 utolsó negyedévében 20 millió dollárt (5,4 milliárd forintot) adományozott az alapítványnak, így a partneri viszony kezdete óta már összesen 100 millió dollárral (27 milliárd forinttal) támogatták a (RED)-et.

RED-appok

A sajtóközleménybe Matthew Halltól, a Hipster Whale társalapítójától is bekerült egy nyilatkozat. Ők fejlesztették a Crossy Road nevű játékot, amivel személy szerint én a mai napig napi rendszerességgel játszom és imádom (jelenleg 449 pont a rekordom). Matthew az alábbiakat mondta:

Soha nem álmodtunk ilyen sikerről, főleg, hogy a Crossy Road csak az év utolsó hat hetében lett elérhető az App Store-ban. Néhány hónap alatt sikerült létrehoznunk egy egyszerű de szórakoztató játékot, ami aztán kiemelt helyen szerepelt az App Store-ban, és a világ számos országában meghódította a toplistákat – elképesztő.

Crossy Road

Az Apple kitért arra is, hogy a fejlesztők innovációját nagymértékben segítette az iOS 8-cal bemutatkozó új Swift programnyelv, amivel még egyszerűbben fejleszthetünk a cég mobileszközeire. A HealthKit és a HomeKit pedig a különböző kiegészítőgyártók termékeinek még átfogóbb integrációját tette lehetővé.

Forrás: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!