imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így növelheted eltűnt iPhone-od megtalálásának esélyeit


Az iOS 8 hangzatos újításai mellett alig esett szó a Find My iPhone szolgáltatás új funkciójáról, amivel megnövelheted annak az esélyét, hogy elveszített iPhone-od megkerül.

Az Apple online szolgáltatásai között talán a legegyedülállóbb funkció a Find My iPhone, ami segít az elveszített készülékeket megkeríteni, sőt, a hírek szerint már életet is mentett. Bekapcsolása után másik eszközeinkről vagy egy egyszerű számítógép böngészőjével megnézhetjük, mi az utolsó térképen rögzített helyzete az eszköznek, hangjelzést adhatunk, kiírhatjuk előrhetőségeinket a telefon kijelzőjére, vagy végső esetben távolról le is törölhetjük személyes adatainkat az eszközről.

Az iOS 8-ban markáns változás nem történt a szolgáltatás működését illetően, viszont egy rendkívül hasznos új funkció került beépítésre. Mostantól lehetőségünk van, hogy az Apple számára minden esetben elküldjük aktuális helyzetünket, ha a telefonunk akkumulátora éppen a teljes lemerülés szélén áll. Így tehát még akkor is van esélyünk eszközeink visszaszerzésére, ha elvesztésükről csak az akkumulátor lemerülése után veszünk tudomást, hiszen az iCloud szolgáltatás segítségével meg tudjuk tekinteni a lemerülés pillanata előtti utolsó rögzített pozícióját.

Adatvédelmi okokból kifolyólag természetesen nincs alapértelmezésben bekapcsolva az új lehetőség, de ezen könnyedén változtathatunk. Nincs más dolgunk, mint ellátogatni a Beállítások – iCloud – iPhone keresése menübe, és bekapcsolni az Utolsó helyzet küldése opciót. Azok, akik angol nyelven használják iPhone-jukat, a következő feliratokat kell keresni: Settings – iCloud – Find My iPhone – Send Last Location.

find_my_iphone_last_location_settings

Kétség kívül a felhasználók legnagyobb része iPhone-nal használja az iCloud szolgáltatást és a Find My iPhone funkciót, de természetesen az új beállítási lehetőséggel együtt elérhető iPad és iPod készülékeken is. Tartsuk szem előtt, hogy ahhoz, hogy az Apple szervereivel kapcsolatba léphessen a készülékünk és átadhassa az utolsó pozícióját, internet elérésre van szükség.

Az új funkcióról ennyit, de ha valaki csak most vetné bele magát a Find My iPhone aktiválásába, készítettünk egy videót a témában, amit érdemes megnézni, ha eddig nem tettétek volna.

A tippet köszönjük Angeldaynek!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!