imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új funkciók a Facebook Messenger iOS-verziójában


Ugyan már a szeptemberi keynote-on megmutatták, egészen mostanáig kellett várnunk a Facebook Messenger iOS-es verziójának soron következő frissítésére. A 38.0-ás (haha) verzió natív Apple Watch alkalmazást és osztott képernyős multitasking-támogatást hozott magával.

A frissítés letöltése után a szokásos módon telepíthetjük az appot az óránkra: indítsuk el az iPhone-on a Watch alkalmazást, majd keressük meg a Messengert és állítsuk be, hogy megjelenjen az Apple Watch-on. Innentől kezdve az óránkról is küldhetünk hangüzeneteket, Like-okat és matricákat az ismerőseinknek, de akár szöveges üzenetet is diktálhatunk. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy natív appról beszélünk, meglehetősen lassúcska lett – ha egyáltalán elindul –, bár valljuk be, az optimalizálás sosem volt a Facebook erőssége.

Facebook Messenger Apple Watch

Ha az iPhone-unkon iOS 9-et használunk, akkor a Spotlight rendszerszintű újításainak köszönhetően – vagyis hogy az alkalmazások tartalmai is indexelődnek – elvileg kereshetünk a Messengerben lévő kontaktjaink, valamint az üzenetek között is.

Az iPad Air 2-vel és az új iPad mini 4-gyel rendelkező felhasználók is kaptak egy finomságot: a Facebook Messenger immáron támogatja az osztott képernyős multitaskingot, vagyis a menüből előhúzhatjuk a beszélgetéseinket is, így például egyszerre böngészhetünk vagy nézhetünk YouTube-videókat és beszélgethetünk az ismerőseinkkel.

Facebook Messenger Apple Watch
A Facebook Messenger a szeptemberi keynote-on. | Kép forrása: Gizmodo

Facebook alkalmazás tehát továbbra sincs még Apple Watch-ra, bár a kijelző mérete komolyan korlátozná a használhatóságát, így elképzelhető, hogy nincs is tervbe véve. Az Instagram ugyan az elsők között jelentette be a saját órás alkalmazását, de valljuk be, nem élvezhetőek felhőtlenül a fotók ekkora eszközön. Mára már egyébként több mint 10 ezer Apple Watch app létezik, üzenetküldő alkalmazásból is akad bőven, ezért éppen időszerű volt a Facebook Messenger megjelenése a platformon – annál is inkább, mert az Egyesült Államokban ez a második legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatás az SMS után.

Forrás: iMore, The Verge. Borítókép: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!