imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új funkciók az iCloud webes felületén


Szemfüles iCloud felhasználók a napokban néhány új opcióval és apró változtatással találkozhattak az Apple felhőszolgáltatásában. A hétvége óta immár lehetőség van a véletlenül kitörölt kontaktok, emlékeztetők és naptári elemek visszaállítására is.

Az icloud.com-on már csak azért is érdemes alaposabban szétnézni, mert néhány hiánypótló funkció csak innen érhető el. Ezek közé tartozik az újonnan bevezetett helyreállítás opció, ami akkor jön jól amikor kitörlünk például iCloud Drive-on egy fájlt, majd később rájövünk hogy mégis szükségünk lenne rá. Mostantól ha a felhőben törlünk valamilyen bejegyzést vagy adatot, az egy átmeneti tárolóba kerül, ahonnan 30 napon belül visszaállíthatjuk az eredeti helyére. A biztonsági réteg hozzáadása egy rég várt szolgáltatás, hiszen a konkurens fájlmegosztó oldalakon, mint például a Dropboxon vagy Google Drive-on már régóta van erre lehetőség.

icloud-home

Érdekes módon az iCloud jegyzetek kimaradtak a megmenthető adatok közül, pedig sokan egész regényeket írnak ide. Legyen szó a kedvenc idézeteink válogatásáról vagy egy hosszas ötletlistáról, ennek a véletlen törlése jóval fájóbb mint egy névjegyet újra felvenni a telefonkönyvünkbe. Remélhetően hamarosan pótolják ezt a hiányosságot és a jegyzeteink is nagyobb biztonságban lesznek.

Felhőben törölt adat visszaállításához nincs más dolgod, mint bejelentkezni az icloud.com weboldalon az Apple ID felhasználóneveddel és jelszavaddal, majd felkeresni a beállításokat a jobb alsó sarokban. Itt az oldal alján, a speciális fülön találhatóak a különféle visszaállítási lehetőségek. A „Fájlok visszaállítása” linken gyakorlatilag minden opciót elérhetsz amire szükséged lehet a művelethez.

icloud-settings

Míg az iCloud Drive-os fájlok között egyesével is válogathatunk, a névjegyeket, emlékeztetőket és naptárakat visszaállítási pontokban tárolja a rendszer, ezért itt csak különböző dátumokban készült pillanatképeket tölthetünk vissza a meglévő verziónk lecserélésével.

icloud-drive-restores

Ne feledjük, hogy a Fotók alkalmazásban tárolt képeink és videónk is védve vannak egy véletlen törlés ellen, itt már a kezdetektől fogva külön tároló szolgált a nemrég törölt elemek számára.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!