imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új funkciók az iWorkben


Alig pár nappal a Microsoft Office iPad bejelentése után az Apple frissíti saját ingyenes irodai programcsomagját, az iWorköt.

A szerkesztőablakokat érintő változások mellett számos apró új funkció is belekerült a programokba. A Keynote-tal és a Pages-zel ezentúl a különböző formátumú, importált prezentációk és szöveges dokumentumok diagramjait is tudjuk szerkeszteni. Ezen kívül a Pages szöveg körbefuttatásán (text wrapping) és a Numbers felugró menüin is javítottak. A programcsomag minden tagjára vonatkozik, hogy mostantól az iCloudon megosztott dokumentumok szerkeszthetőségét letilthatjuk.

Alig telt el néhány nap a frissítés és a Microsoft Office iPad bejelentése óta, így a csomagot betudhatnánk valamiféle reakcióként is az Apple részéről, de erre valós okunk nincs. Az Apple tavaly novemberben díjmentessé tette az iWork csomagot, és viszonylag drasztikusan át is tervezte a programokat. A haladó felhasználók egy része hiányolt néhány korábban jól bevált funkciót, amiket az Apple azóta ígéretének megfelelően kisebb frissítésekben pótol. A mostanihoz hasonló frissítés legutóbb januárban érkezett.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!