imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új funkcióval erősít az Apple Music


Az újításnak köszönhetően ezután sokkal könnyebben megtalálhatjuk majd az albumok alternatív verzióit.

Rohan az idő, hiszen az Apple zenestreaming-szolgáltatása bizony már lassan öt éve velünk van. A Music ezalatt stabil helyet vívott ki magának a piacon, amit többek között annak is köszönhet, hogy a cupertinóiak nem dőltek hátra, hanem folyamatosan fejlesztik a platformot. A legfrissebb változtatás az egyes albumok alternatív verzióit (pl. cenzúrázatlan kiadások, felújított változatok) érinti, melyek így az eddiginél sokkal jobban szem előtt lesznek.

Az új elrendezés a MacStories screenshotjain.

A frissítés kiadása óta az albumok alternatív változatai a tracklisták végén, saját szekcióban láthatók, tehát a felfedezésükhöz már nem szükséges külön kereséssel bajlódnunk. A változtatás másik előnye, hogy az egyes előadók oldalai kissé szellősebbé váltak azáltal, hogy már nem ott tömörülnek a különféle deluxe-és egyéb kiadások. A változtatás még nem lépett életbe az összes felhasználónál, de elvileg fokozatosan mindenkinél látható lesz.

Az albumok extra verzióinak új elhelyezése egyébként nem eredeti ötlet, mivel már a 2015-ben  megszűnt Beats Music is hasonló módon kezelte az alternatív kiadásokat. Ezt a szolgáltatást viszont elkaszálta a Beatset felvásárló Apple (pontosabban erre húzta fel a saját platformját), így igazából már senkinek sem fáj, hogy a kedvelt funkció visszatért a Music berkein belül.

A megboldogult Beats Music felülete.

Az Apple Musicon viszonylag rendszeresek a hasonló változtatások. Korábban például az előadói felületet kozmetikázták nagyobb portrékkal és egy új shuffle-gombbal, nemrég pedig egy naponta frissülő „Neked”-füllel bővültek az ajánlások. A legutóbbi dobás a „Replay 2020” lejátszási lista hozzáadása volt, amely lényegében az év során leggyakrabban streamelt zenéink toplistáját készíti el nekünk.

No de hagyjuk a rizsát, nyilatkozzunk inkább a lényegről:

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!