imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Gorilla Glass hordható eszközökre


Alig egy hónapja mutatta be a Corning az okostelefonokhoz készült legújabb üvegét a Gorilla Glass 5-öt, most pedig bejelentették, hogy elkészültek a viselhető eszközökre szánt üvegükkel is.

2015-ben a Corning a “Phire” néven futó projektjében egy olyan üveget tesztelt, ami legalább annyira ellenáll a karcolásoknak, mint a zafír, emellett erős is és nem törik ütésre. A projektből végül termék lett, és tegnap a Corning bejelentette, hogy megkezdik a forgalmazását Gorilla Glass SR+ néven.

Legyen szó sziklamászásról, vagy vállalati ranglétra megmászásáról, a felhasználók folyamatosan teszteknek teszik ki a hordható eszközeiket. Ahhoz, hogy ezek a termékek jobban bírják az ütődéseket, a Corning megtervezett egy teljesen új üveg kompozit anyagot. A Gorilla Glass SR+ kombinálja a legendás szívósságot az optikai tisztaságot és a kitűnő karcállóságot, mely megközelíti a luxus karórák burkolatát. Laboratóriumi vizsgálataink alapján a Gorilla Glass SR + 70 százalékkal ellenállóbb a sérülésekkel szemben, emellett jobb optikai tisztasággal rendelkezik, emiatt az üzemidő is megnő a kevesebb megvilágítási igénynek köszönhetően, és jobban is olvasható a kijelző fényes körülmények mellett. Ha maximumot szeretnéd kihozni a hordható eszközödből, minimalizálva a karcolódás veszélyét, akkor a Gorilla Glass SR+ a megoldás.

A Corning régóta az Apple egyik beszállítója, az iPhone-ok kijelzője is a Gorilla Glass egyik típusából készül. Az is lehet majd, hogy a most bemutatott új Gorilla Glass SR+ üveget is viszontláthatjuk például az Apple Watch-ban. Az Apple Watch Sport modellek jelenleg egy Ion-X üveggel készülnek, a normál Apple Watch modellek pedig Zafirt használnak. Könnyen lehet, hogy a jövőben az Apple átáll a Gorilla Glass SR+-ra, de persze erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem érkezett, és az is biztos, hogy csak az Apple Watch 2 generáció után érkező Apple Watch-okban láthatjuk viszont ezt az üveget, amennyiben az Apple úgy dönt, hogy érdemes használniuk a Corning termékét.

GorillaGlassSRplus_Gorilla_H

Érdekesség, hogy talán nem is lenne Gorilla Glass, ha nincs Steve Jobs, aki még az első iPhone születése előtt elment a Corninghoz és meggyőzte őket, hogy készítsenek el az Apple számára egy erősebb üveget. A Steve Jobs életrajzi könyvből talán már sokan olvasták ezt a sztorit, ha esetleg valaki lemaradt volna róla, akkor itt az iMagazinon is elolvashatja a történetet.

Az alábbi infógrafikán megfigyelhetjük, hogy a Corning terméke majdnem annyira ellenálló mint a Zafír, viszont sokkal jobban átereszti a fényt, emellett sokkal vékonyabb is.

GorillaGlassSRplus_info_V
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!