imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új hónap – új Apple Campus 2 drónvideó!


Két éve, 2013 novemberében történt az első kapavágás az Apple Campus 2-nél, ahol mégis csak idén kezdődtek el a látványos változások, például elkezdtek kinőni a falak a földből, októberben pedig az épület fele elérte végleges magasságát. Most új, elég látványos drónvideóval nyerhetünk betekintést abba, hogy hol is áll az építkezés.

Lassan már kezdünk hozzászokni az olyan elképesztő adatokhoz, hogy nagyjából 13 000 ezer alkalmazottnak fog helyet adni a monumentális Apple Campus 2, csak a dolgozóknak lévő edzőtermekre 75 millió dollárt (egy közepes magyar város éves költségvetése kb.) költenek, vagy hogy 1000 férőhelyes föld alatti színházterem is lesz benne. Phil Schiller pedig az együttműködést és az átjárhatóságot nevezte meg, mint a Campus 2 legfontosabb elemeit. Ami egyrészről biztos így is lesz, másrészt szembenáll az Apple gyakorlatával, hogy mindent a lehető legnagyobb titokban intéznek és fejlesztenek, akár saját munkatársaikat is a „sötétben hagyva”, azaz csak és pontosan annyi információt kapnak, amennyi a munkájuk elvégzéséhez szükséges.

apple-campus2_above

Az új videót Duncan Sinfield készítette november 1-én, vasárnap reggel, egy DJI Inspire 1 drónnal, Zenmuse X3 stabilizátoros Gimbal kamerával. Az 4K minőségben is elérhető felvételt itt tudjátok megnézni:

A videó alatt a norvég DJ, Kygo zenéjét hallhatjuk, aki egyébként az Apple Music egyik arca is lett. Sinfielt San Francisco és környékén, azaz a tágabb Bay-area területén vállal munkákat, így ha a ködben úszó Golden Gate híd látványára vágytok, akkor keressétek fel az oldalát. Elsőre úgy tűnhet, hogy egy ilyen drónos videót bárki meg tud csinálni, azonban jobb, ha tudjuk, hogy az egyszerűbb drónok hatótávolsága nem elég a terület berepüléséhez, illetve tapasztalatlan pilótáknak sem ajánlják, hogy az Apple Campus 2 fölött röpködjenek. Mert attól, hogy van egy egymillió forintos (vagy drágább) drónod, az még nem jelenti azt, hogy tökéletes felvételeket is fogsz tudni készíteni.

Steve Jobs még 2011-ben mutatta be a terveket a cupertinói városi tanácsnak, gyakorlatilag a halála előtti utolsó nyilvános szereplése alkalmával. Az építkezés a tervek szerint jövő év végére fejeződik be, azaz egyre közelebb vagyunk Jobs álmának a megvalósulásához.

Források: Cult of MacMacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!