imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Itt az új 4K iMac, és az új Apple kiegészítők!


Az Apple ma frissítette az iMac családot, és megérkezett az új billentyűzet, Magic Mouse 2 és az új Magic Trackpad 2 is amikről korábban már írtunk is. Íme az újdonságok.

Retina. Már kolosszális és grandiózus méretben is.

A 21-es iMac igencsak mostohagyerek volt az utóbbi időben, már több mint egy éve nem is frissítette őket az Apple. Szerencsére ma végre befutott az új modell.

A legfontosabb változás, hogy a 21,5 hüvelykes iMac is végre Retina kijelzőt kapott. Az eddigi 1920×1080 pixeles kijelző helyett, immár 4096×2304 pixeles kijelzőt kapunk, így most már ugyanazt a tökéletes képminőséget élvezhetjük, mint eddig az 5K-s 27 hüvelykes iMacen. Természetesen nem csak a felbontás nőtt, hanem 25 százalékkal több szín megjelenítésére is képes az új 21,5-ös iMac az elődjéhez képest, köszönhetően a teljesen megújult kijelzőpanelnek.

Az összes iMac teljesítménye is nőtt egy picit. Az új 21,5-ös gép 3,1 GHz-es, a 27-es gépek 3,2 és 3,3 GHz-es négymagos i5-ös processzorokat kaptak.

A 21,5 hüvelykes iMacből kikerült az NVIDIA GeForce 750M grafikus kártya, helyét egy Intel Iris Pro 6200 alaplapra integrált processzor vette át.

A jó hír, hogy az ár nem változott. Az eddigi legerősebb 21,5-ös iMac árában kapjuk meg a frissített 4K-s kijelzővel rendelkező gépet, vagyis bruttó 539 900 forintért vihetjük haza. További jó hír, hogy végleg megszűntek a nem Retina kijelzős 27-es iMacek, viszont az árak nem változtak, tehát mostantól már 679 900 forinttól miénk lehet egy 27 hüvelykes 5K iMac!

4kimac2

Ezzel még nincs vége a mai frissítéseknek, ugyanis megújult az Apple drótnélküli billentyűzete, a Magic Trackpad, és a Magic Mouse is.

acces

Az új, letisztult formavilágú Apple Magic Keyboard (nem tudjuk mitől Magic) akkumulátorral működik, és billentyűi is jelentős fejlesztésen estek át. A billentyűk belsejében megújult ollós mechanizmus gondoskodik a stabilitásról és az optimális mozgásról. A Magic Keyboard laposabb kialakításának köszönhetően igen kényelmes és pontos rajta a gépelés. Az eszköz párosítása automatikus, így akár azonnal elkezdheted használni a Maceddel. Az akkumulátor üzemideje is figyelemre méltó: a billentyűzet akár egy hónapnál is tovább működhet egyetlen feltöltéssel.

MLA22MG_AV2 MLA22MG_AV3 MLA22MG

Az áttervezett, újratölthető Apple Magic Trackpad 2 beépített akkumulátorral működik, és elsőként teszi asztali rendszeren is elérhetővé a Force Touch technológiát. A minden pontján kattintható érintőpad felülete alatt rejtőző négy erőérzékelő a kifejtett nyomás mértékét is pontosan észleli, így még több funkciót hozhatsz elő az ujjaiddal, és jóval közelebb kerülhetsz a tartalomhoz. A Magic Trackpad 2 perem nélküli üvegborítású felülete majdnem 30 százalékkal nagyobb az előző érintőpadénál. Ennek és a laposabb profilnak köszönhetően a görgetés és kedvenc tartalmaid lapozgatása is minden eddiginél hatékonyabb és kényelmesebb. A Magic Trackpad 2 párosítása automatikus, így akár azonnal elkezdheted használni a Maceddel. Akkumulátora pedig egy hónapig vagy akár tovább is biztosítja a kellő energiát a működéshez egyetlen feltöltéssel.

MJ2R2_AV1 MJ2R2_AV3 MJ2R2_AV5

Az új Apple Magic Mouse 2 egér tölthető, nem kell elemet cserélned benne. A beépített akkumulátor és az egybefüggő alsó borítás jóvoltából könnyebb, kevesebb mozgó alkatrésze van, és a talpkiképzése is optimális. Ennek következtében a Magic Mouse 2-vel könnyebb az irányítás, és kisebb ellenállással mozog az íróasztalon. Multi-Touch felületén alapmozdulatokra van lehetőség: például lapozhatsz a weboldalak között, vagy görgethetsz a dokumentumokban. A Magic Mouse 2 nem igényel külön beállítást, a rendszer automatikusan párosítja a Maceddel.

MLA02_AV1 MLA02_AV2  MLA02

Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz használni az új Apple billentyűzetet, illetve a Magic Trackpadet, és egeret, viszont egy valamire érdemes felkészülni: szinte aranyárban méri az Apple az új tartozékokat.

  • Apple Magic Keyboard: 36 990 Ft
  • Apple Magic Trackpad: 49 900 Ft
  • Apple Magic Mouse: 27 990 Ft

A Magic Trackpad árától (Force Touch ide vagy oda) konkrétan sokkot kaptunk, és nem is igazán értjük, hiszen a jelenlegi Magic Trackpad mindössze 24 900 forintos áron érhető el. Sajnos az sem javít a helyzeten, hogy az új iMac-ekhez továbbra is a régi fajta trackpad jár, ha valaki az új trackpaddel szeretné rendelni a gépet, 22 000 forintot kell még leszurkolnia a kasszánál. Mindenesetre az új 4K iMac elég ütős kis gépnek ígérkezik, mindenképp örömteli, hogy végre a kis iMac is megkapta a Retina kijelzőt. Az új iMacek árai ide kattintva érhetők el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!