imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iOS 8 funkció: bankkártyák „szkennelése”


Egy apró, de annál praktikusabb és hasznosabb funkciót talált nemrég a 9to5Mac az iOS 8 Safarijában: mostantól nem kell bepötyögnünk a bankkártyánk számát ha vásárolunk valamit neten, elég megmutatni a kártyát az iPhone kamerájának.

Engem is mindig idegesít, ha be kell pötyögni a bankkártya 16 számjegyből álló számát online fizetéskor. Persze eddig is volt megoldás erre, a Keychainben például elmenthetjük a bankkártyáinkat, és a jelszavakhoz hasonlóan automatikusan ki tudja tölteni az adatokat a böngésző, de ha valamiért ezt nem akarjuk, akkor jól jöhet az új megoldás.

Kipróbáltam, és teljesen jól működik a dolog, persze kell hozzá, hogy felismerje a Safari azt, hogy egy bankkártyaszámot váró mező van a weboldalon, így sajnos például az OTP online fizetési rendszerében nem használhatjuk ezt a funkciót.

iOS 8 bankkártya szkennelés

Vicces amúgy, hogy minden nap kiderül valami kis apróság az iOS 8-cal kapcsolatban, kíváncsian várom, mi lesz a következő.

Forrás: 9to5Mac, borítókép: NBC.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!