imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPad Air 2 reklám: „Change”


Végre! Az utóbbi idők – szerintem – meglehetősen gyenge Apple-reklámai után (utálom az összes iPhone 6-reklámot, üdítő kivétel talán a MacBook Aires-matricás videó volt) egy tényleg pörgős és jó videót adott ki az Apple, amiben az iPad Air 2-t reklámozzák.

Az először vasárnapi NFL-közvetítés alatt sugárzott videó a „Change is in the Air” szlogenre van kihegyezve (magyarul „Változásra kiélezve”), és az iPhone 5s-hez készített Powerful-sorozathoz hasonlóan azt mutatja be, mennyi mindent csinálhatunk egy iPad Air 2-vel. A reklámhoz készített weboldal szerint:

Az iPad Air 2 nem csak a valaha általunk készített legvékonyabb és legkönnyebb iPad. A legerősebb is. A stúdiótól az osztályteremig, a mezőtől a garázsig segít az embereknek, hogy még jobban csinálhassák azt, amit szeretnek. Képzeld el, te mit fogsz csinálni vele!

A pörgősre vágott reklámban tehát a korábbiakhoz hasonlóan azt láthatjuk, mennyi mindenre lehet jó egy iPad Air 2: van aki beépíti a motorkerékpárjába, van aki vonalkódolvasónak használja, filmet készít vele, játszik, tervez, zenél, tanul, stb. A hirdetéshez tartozó weboldalon az Apple szokás szerint összegyűjtötte azokat az alkalmazásokat amiket a videóban láthatunk. A legfontosabbak ezek közül:

Tayasui Sketches (univerzális, ingyenes, IAP)
Ez egy rajzoló-alkalmazás, amiben rengeteg különböző eszköz közül választhatunk a szép, letisztult kezelőfelületen.

Tayasuki Sketches

 

Post-it® Plus (univerzális, ingyenes, IAP)
A jól ismert Post-it alkalmazása, mellyel lefényképezhetjük mondjuk az iroda falára ragasztott elmkéztetető-sereget, majd az alkalmazásban rendszerezhetjük, szerkeszthetjük és megoszthatjuk a kis cetliket.

Post-it® Plus

 

iStopMotion for iPad (iPad, 8,99 €)
Ahogy a neve is mutatja, ezzel az alkalmazással stop-motion filmeket készíthetünk egyszerűen és könnyedén, vagyis olyan videókat, amiket képkockánként rögzítünk. Semmi sem állhat a saját LEGO-filmed útjába!

iStopMotion

 

AutoCAD 360 (univerzális, előfizetéses, IAP)
A tervezésben jól ismert AutoCAD iOS-es kistestvére, amivel egyébként készíthetünk két- és háromdimenziós terveket is. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, de a használatához szükségünk van egy AutoCAD-előfizetésre, melynek éves díja 44,99 euró.

AutoCAD 360

 

INSA’s GIF-ITI VIEWER (univerzális, ingyenes)
INSA egy brit utcai művész. A kiterjesztett valóság elvén alapuló alkalmazás segítségével az általa készített graffity-k kelnek életre, vagyis ha az iPadünk kameráját az alkotásra irányítjuk, mozgásba hozhatjuk azt a készülékünk kijelzőjén.

INSA’s GIF-ITI VIEWER

 

Molecules by Theodore Gray (univerzális, 12,99 €)
Tanulást segítő alkalmazás, mely látványosan és érdekfeszítően vezeti be a gyerekeket a molekulák és a kémia világába. Az alkalmazás a nagy sikerű Elements könyv és app folytatása.

Molecules by Theodore Gray

 

OBD Fusion (univerzális, 8,99 €)
Az autónk OBD2 chipjéből nyerhetünk ki mindenféle adatot az alkalmazás segítségével, például a különböző hibakódokat, így gyorsan megtudhatjuk ha valami komolyabb probléma van a kocsival. Az apphoz szükséges egy Wi-Fi kompatibilis OBD-eszköz, Bluetooth-os megoldásokkal nem működik.

OBD Fusion

 

Animation Creator HD (iPad, 3,59 €)
Könnyedén készíthetünk saját rajzfilmeket és animációkat ezzel az alkalmazással. Az animációkat az első „ceruzavonástól” a kész filmig elkészíthetjük az appon belül, a kész videókat pedig természetesen meg is oszthatjuk például e-mailben, vagy közvetlenül fel is tölthetjük őket a YouTube-ra.

Animation Creator HD

Forrás és képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!