imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPad Air 2 reklám érkezett


Itthoni idő szerint hajnalban került megrendezésre az idei, 57. Grammy-díjátadó. Az Apple ebből az alkalomból bemutatott egy új, zenei témájú iPad Air 2 reklámfilmet, melyben arra koncentrálnak, hogy hogyan változtatja meg az iPad és a hozzá elérhető alkalmazások a zenészek életét és mindennapi munkáját.

A videóban Elliphant, a svéd előadó került főszerepbe, aki valahol a pop-elektronikus-rap vonalak között mozog stílusilag. Ezen kívül feltűnik az angol zenei producer, Riton, a Los Angeles-i DJ, The Gaslamp Killer és So Me, aki egy francia rendező (Kenye West, Justice), és az iPad Air 2 segítségével készítette el Elliphant filmjét. Az utóbbi időben megszokott módon az Apple egy weboldalt is készített az új reklámhoz, ahol ezt írják:

Az iPad napról napra egyre jobban megváltoztatja azt, ahogyan élünk, dolgozunk és alkotunk. Elliphant számára azt a szabadságot jelenti, hogy egészen új módon készíthet zenét. Legyen szó szövegírásról otthon, vagy felvételről útközben, az iPad létfontosságú része lett az alkotási folyamatának. Még So Me is az iPaddel készítette el ezt a filmet.

iPad Air 2 Elliphant reklám

A weboldalon az Elliphant és csapata által felhasznált alkalmazásokat is ismertetik pár mondatban, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt a „Powerful”-kampány idején tették. A szövegíráshoz nem kellenek különösebben bonyolult appok, Elliphant egyszerűen a Jegyzetek alkalmazásba írja a vázlatait, illetve a GarageBanddel vesz fel szövegeket egy Apogee mikrofon segítségével.

iPad Air 2 Elliphant reklám

Riton otthonában, Angliában segített be az „All or Nothing” című szám remixelésébe, ehhez FaceTime-on keresztül tartották a kapcsolatot. Az átküldött hangmintákat az iMPC Pro appban dolgozta meg, majd NanoStudióban finomhangolta és effektezte a végeredményt. A DJ, The Gaslamp Killer régóta az iPadet használja a fellépései során, mivel szabadon mozoghat vele a színpadon és a közönség között. Saját állítása szerint nagyon fontos számára a közönség energiája, amit a soraikban érezhet. Az élő fellépés során a Serato Remote app volt segítségére.

iPad Air 2 Elliphant reklám

A rendező, So Me szintén teljes egészében egy iPad Air 2 segítéségével készítette el a filmet. Ehhez a Manual Camera alkalmazást használta, mely a gyári Kamera appnál szélesebb körű – az általa a profibb felszerelések esetén megszokott – beállítási lehetőségeket kínál, illetve kifejezetten az iPad Air 2-höz készült kiegészítő lencséket és markolatot is felhasznált.

iPad Air 2 Elliphant reklám

A „Make Music with iPad” videó az Apple második, kifejezetten az iPad Air 2-höz készült reklám a „Change” után. A reklámban hallható Elliphant-szám, az „All or Nothing (Riton iPad Remix Feat. The Gaslamp Killer)” természetesen megvásárolható az iTunes Store-ból. A Billboard becslése alapján egyébként a reklám leadása a Grammy-átadó alatt nagyjából 2 millió dollárjába kerülhetett az Apple-nek.

Forrás: Apple via MacStories. Képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!