imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Új iPad Prót és Apple Pencilt mutatott be az Apple


A12X Bionic chip, akár 1 TB-os választható tárhely, Liquid Retina kijelző, Face ID és új Apple Pencil.

Tim Cook nagy ovációval köszöntötte az új iPadet, a termékből az első generáció óta összesen 400 milliót adott el az Apple. Ez több mint a konkurensek notebook eladása egybevéve. Hamar felpörgöt a show és a cég az első videóban jó szerint lesöpörte a lekerekítéseket az iPad Pro keretéről, visszatért tehát az első iPad sarkos kialakítása.

Ahogy azt vártuk, a kijelző szélei kitolódtak, azonban egészséges módon. Bár Phil Schiller káva nélküli kijelzőről beszélt, mi azért bőven látjuk azokat a csíkokat. Így megúsztuk a notch-ot, viszont innentől az új iPad Pro is Face ID-val érkezik amit akár landscape módban is használhatunk majd. Nem kell tehát azon aggódnunk, hogyan fogjuk meg a széleinél az új iPadet, hiszen hagyott neki helyet bőven az Apple.

Bemutatkozott az A12X Bionic chip, amely 8 magos CPU-val érkezik (4 erős és 4 gyenge maggal), illetve a processzorba integrált 7 magos GPU-val. Számokról ráérünk vitatkozni, viszont az Apple beszámolója szerint ennek a teljesítménye megegyezik az Xbox One S grafikai teljesítményével, ami brutális egy ennyire vékony eszközben.

A fizikai méretét tekintve egyébként 1 mm-rel lett vékonyabb az új iPad Pro az előző generációhoz képest. A brutális teljesítményhez akár 1 TB-os tárhely opció is dukál, és az új iPad Pro egyedüliként elhagyta a Lightning csatlakozót és USB-C-re váltotta.

Ez több szempontból is jó döntés volt, innentől teljesen úgy funkcionál majd ez a port mint egy új MacBook Prón: oda-vissza kommunikáció lehetséges, támogatja a Thunderbolt 3-as szabvánnyal ellátott monitorokat és akár iPhone-t is tölthetünk majd róla.

A várva várt OLED kijelző viszont kimaradt, helyette a szeptemberben bemutatott Liquid Retina kijelzőt kaptuk. A videón szépnek látszottak a színek, erről majd úgyis a tesztelés során tudunk részletesebben beszámolni.

Apple Pencil

A végére pedig egy apró frissítés, megérkezett a második generációs Apple Pencil is, amit mostmár mágnessel pattinthatunk majd az iPad Pro széléhez. Ennek megfelelően az Apple egy kicsiny sávot kimetszett az Apple Pencilből, így történik majd a csatlakozás. Mi több, végre megszűnik a Lightning csatlakozós töltés, helyette vezeték nélkül tölthetjük majd az új Apple Pencilt.

Az új iPad Pro két méretben érkezik, a megszokott 12,9”-es kijelzővel kisebb házzal és az új 11”-es méret a korábbival megegyző méretben. Utóbbi 64 GB-os tárhelyopcióval 309 990 forintért vásárolható majd meg hazánkban, míg a 12,9”-es 379 990 forintról indul majd. Az új Apple Pencilt 45 990 forintra árazta az Apple.

Az új iPadek november 7-én rajtolnak az USA-ban, hazai megjelenésről egyelőre nincsen információnk.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!