imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPad Prót és Apple Pencilt mutatott be az Apple


A12X Bionic chip, akár 1 TB-os választható tárhely, Liquid Retina kijelző, Face ID és új Apple Pencil.

Tim Cook nagy ovációval köszöntötte az új iPadet, a termékből az első generáció óta összesen 400 milliót adott el az Apple. Ez több mint a konkurensek notebook eladása egybevéve. Hamar felpörgöt a show és a cég az első videóban jó szerint lesöpörte a lekerekítéseket az iPad Pro keretéről, visszatért tehát az első iPad sarkos kialakítása.

Ahogy azt vártuk, a kijelző szélei kitolódtak, azonban egészséges módon. Bár Phil Schiller káva nélküli kijelzőről beszélt, mi azért bőven látjuk azokat a csíkokat. Így megúsztuk a notch-ot, viszont innentől az új iPad Pro is Face ID-val érkezik amit akár landscape módban is használhatunk majd. Nem kell tehát azon aggódnunk, hogyan fogjuk meg a széleinél az új iPadet, hiszen hagyott neki helyet bőven az Apple.

Bemutatkozott az A12X Bionic chip, amely 8 magos CPU-val érkezik (4 erős és 4 gyenge maggal), illetve a processzorba integrált 7 magos GPU-val. Számokról ráérünk vitatkozni, viszont az Apple beszámolója szerint ennek a teljesítménye megegyezik az Xbox One S grafikai teljesítményével, ami brutális egy ennyire vékony eszközben.

A fizikai méretét tekintve egyébként 1 mm-rel lett vékonyabb az új iPad Pro az előző generációhoz képest. A brutális teljesítményhez akár 1 TB-os tárhely opció is dukál, és az új iPad Pro egyedüliként elhagyta a Lightning csatlakozót és USB-C-re váltotta.

Ez több szempontból is jó döntés volt, innentől teljesen úgy funkcionál majd ez a port mint egy új MacBook Prón: oda-vissza kommunikáció lehetséges, támogatja a Thunderbolt 3-as szabvánnyal ellátott monitorokat és akár iPhone-t is tölthetünk majd róla.

A várva várt OLED kijelző viszont kimaradt, helyette a szeptemberben bemutatott Liquid Retina kijelzőt kaptuk. A videón szépnek látszottak a színek, erről majd úgyis a tesztelés során tudunk részletesebben beszámolni.

Apple Pencil

A végére pedig egy apró frissítés, megérkezett a második generációs Apple Pencil is, amit mostmár mágnessel pattinthatunk majd az iPad Pro széléhez. Ennek megfelelően az Apple egy kicsiny sávot kimetszett az Apple Pencilből, így történik majd a csatlakozás. Mi több, végre megszűnik a Lightning csatlakozós töltés, helyette vezeték nélkül tölthetjük majd az új Apple Pencilt.

Az új iPad Pro két méretben érkezik, a megszokott 12,9”-es kijelzővel kisebb házzal és az új 11”-es méret a korábbival megegyző méretben. Utóbbi 64 GB-os tárhelyopcióval 309 990 forintért vásárolható majd meg hazánkban, míg a 12,9”-es 379 990 forintról indul majd. Az új Apple Pencilt 45 990 forintra árazta az Apple.

Az új iPadek november 7-én rajtolnak az USA-ban, hazai megjelenésről egyelőre nincsen információnk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!