imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPhone 5s reklám: „Dreams”


Az Apple ismét egy új iPhone 5s reklámfilmet mutatott be. A mostani videó címe „Dreams” (vagyis „álmok”), és azt láthatjuk, milyen professzionális és személyes helyzetekben jöhet jól, ha az ember zsebében ott lapul az iPhone-ja. A videóban találkozhatunk tűzoltókkal, állatorvosokkal és művészekkel is.

A videóban a kamera és fotók alkalmazásokon kívül az alábbi külső fejlesztők által készített appok láthatók használat közben egy-egy iPhone 5s-en:

Vaavud Wind

Ezzel az alkalmazással, és a hozzá készült speciális hardverrel a szélsebességet és a szél irányát mérhetjük, ami amatőr meteorológusoknak, vitorlázóknak, vadászoknak, stb. jöhet jól. A kiegészítő 60 dollárért vásárolható meg a gyártó weboldalán, a 2.0 verzió közösségi finanszírozása pedig jelenleg is fut a Kickstarteren.

Response Deck

Ezt valószínűleg egyszerű emberek nem sok mindenre tudják használni. Az alkalmazás a Santa Barbara megyei tűzoltóknak és mentősöknek készült, valós időben mutatja a bejelentett vészhelyzeteket és útvonalat is tervez hozzájuk.

iTranslate Voice

Fordítóalkalmazás, mely felismeri a szöveget amit mondunk neki, majd lefordítja a kiválasztott nyelvre hangban és írásban is. A kapott fordításokat aztán akár e-mailben, üzenetben és Facebookon is megoszthatjuk. Jelenleg 42 nyelven és dialektuson beszél, és az olyan nagyobb nyelvek, mint az angol, spanyol, francia, német mellett magyarul is tud. A működéséhez internetkapcsolatra van szükség.

Veterinary Alive

Ahogy a reklámban is látható, főleg állatorvosoknak lehet hasznos az alkalmazás. A videóban egy ló pulzusát mérik vele. A mérési eredményeket természetesen tárolhatjuk és rendszerezhetjük is. Az alkalmazás használatához szükség van a AliveCor Veterinary Heart Monitor kiegészítőre, melyet 200 dolláros áron szerezhetünk be Amerikában.

ForeFlight Mobile

Előfizetéses rendszerben működő alkalmazás, amely az Egyesült Államok és Kanada területén lehet hasznos pilóták számára. Segít a navigációban, időjárás-jelentéseket biztosít, valamint felhívja a figyelmünket a különböző veszélyekre is. Többféle éves előfizetési csomag közül lehet választani, áruk 22 és 130 euró között mozog.

SAM-1

Szintén egy okoskiegészítőt igénylő alkalmazás. Folyadékok hőmérsékletét, pH-értékét és redoxpotenciálját mérhetjük. Az adatokat eltárolhatjuk, valamint meg is oszthatjuk azokat különböző formákban. Az app használatához szükséges hardverek a Sensorex weboldalán találhatók meg.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!