imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPhone 6s reklámok: fókuszban a 4K videók és a Touch ID


Mostanában elég jó ütemben töltögeti fel az Apple a videókat a cég YouTube-csatornájára: a Föld napja alkalmából mindjárt kettőt is kaptunk, nem sokkal azután, hogy nyolc új rövid reklám jelent meg az Apple Watch-ról. Most ismét az iPhone 6s a téma.

Utoljára Süti szörny mutatta be, mennyire praktikus tud lenni a „Hey Siri” funkció (vagyis tudna, ha ismerné a magyar nyelvet). Az a reklám akkora sikert aratott, hogy egy „kulisszák mögötti” videót is feltöltött belőle az Apple, amiben megnézhetjük a forgatás vicces és nehéz pillanatait – persze ezt a videót sem szabad komolyan venni.

Most visszaevezünk a hagyományosabb vizekre, a két új harminc másodperces, illetve egyperces reklám ugyanis a korábban megszokott stílust képviseli: mind a kettőben egy-egy funkcióra helyezik a hangsúlyt. Az első, mely nemes egyszerűséggel a Fingerprint nevet videli, értelemszerűen azt mutatja be, mennyi mindenre jó a Touch ID szenzor – ami nem újdonság, hiszen az iPhone 5s-ben jelent meg először, viszont a legújabb modellekben szupergyors lett.

A telefon feloldásán kívül számtalan példával találkozunk a rövidke videóban: jelszó helyett használhatjuk az ujjlenyomatunkat weboldalakon vagy banki appokban, megejthetjük az utasfelvételt a reptéren, fizethetünk az Apple Pay-jel (sóhaj), hajót vásárolhatunk, lakatot nyithatunk ki, vagy éppen beindíthatjuk az autónkat. A narrátor szokás szerint Rashida Jones.

A Fingerprintsnél kicsit viccesebbre sikerült az Onions, ami a 4K videókat hivatott promózni. Az alaptörténet szerint egy kislány azt veszi fel 4K-ban, ahogy az anyukája hagymát vág. A videó aztán hatalmas sikert arat, bejárja a világot, és mindenki lenyűgözőnek tartja:

Kicsit ironikus módon a videó nem érhető el 4K-ban a YouTube-on. Az új reklámokban nincs az a hírességdömping, mint ami az utóbbi időben igencsak jellemző az Apple-re – gondoljunk akár csak a legfrissebb Kobe Bryant szereplésével készült Apple TV reklámra, vagy az Apple Watch minivideókra –, de azért egy cameo erejáig feltűnik pár másodpercre Neil Patrick Harris, akinek amúgy is szokása filmes díjakat átadni. Süti szörny nekünk egyébként jobban tetszett.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!