imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új iPhone 7 reklám: Rómeó és Júlia


Éppen két hete érkezett meg az idei karácsonyi Apple-reklám, amiben Frankenstein ünnepi készülődését és meglepetését követhettük nyomon. Aki azt hitte (köztük velem), hogy ezzel erre az évre már vége a reklámoknak, tévedett: most érkezett egy új – igaz csak félperces – videó.

Vajon miről szól a Rómeó és Júlia névre keresztelt szpot? Aki arra tippelt, hogy Rómeóról és Júliáról, annak bizony jár a csokimikulás, mivel ebben az esetben az Apple nem valami jól hangzó egyszavas címet adott a reklámnak, hanem egy teljesen egyértelműt. A videóban tehát azt láthatjuk, hogy gyerekek játsszák el Shakespeare talán egyik legismertebb tragédiáját, amelybe a híres „Ó, Rómeó, miért vagy te Rómeó?” jelenetnél csöppenünk bele.

Egészen a tizennyolcadik másodpercig minden a maga medrében csordogál, ekkor azonban kiderül, hogy a lényeg a következő: egy apuka filmezi a – valószínűleg iskolai – színdarabot, amiben a lánya az egyik főszereplőt, vagyis Júliát alakítja. A videózáshoz egy iPhone 7 Plust használ, amivel a kulcsmozzanatnál rá is közelít a kislány arcára, akinek így jól látszik a felejthetetlen arckifejezése – apuka szeméből pedig kicsordul egy könnycsepp.

És itt a vége, szóval valami alternatív Rómeó és Júlia értelmezést adnak elő, mert nem hal meg mindenki az utolsó másodpercekben, hanem boldogan hajolnak meg a közönség előtt a már jól ismert „gyakorlatilag varázslat” szlogen mögött. Előtte látunk egyébként egy új szlogent is, mely szerint „a filmjeid filmeknek látszanak az iPhone 7-en”.

Az Apple egyébként az alábbiakat írja az iPhone 7 kamerájáról:

Filmezz moziminőségben.
Gyenge fényviszonyok között lőtt felvételeid látványosan jobbak lesznek az iPhone 7-tel az optikai képstabilizálás és a teljesen új, ƒ/1,8-as fényrekesz miatt. A 12 megapixeles kamerával pedig nagy felbontású, akár 4K-s videókat rögzíthetsz. Mostantól minden pillanatról döbbenetesen jó videót készíthetsz, akkor is, ha félhomályban történik.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!