imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új irodát nyit az Apple San Franciscóban


Az Apple szemet vetett egy 7060 négyzetméteres irodára San Franciscóban. A South of Market városrészen található iroda egyelőre ismeretlen célokat fog szolgálni. A két szintes részlegen előreláthatóan 400-500 alkalmazott dolgozik majd. Egyébként a Beats felvásárlása óta az Apple több irodát is üzemeltet már a Cupertinótól nem messze található városban.

Jelenleg a legnagyobb San Franciscóban található Apple iroda is a Beatsszel kapcsolatos ügyekért felel. Ennek a kirendeltségnek az alapterülete nagyjából 2400 négyzetméter, körülbelül a harmada a 2nd Street 235 házszám alatt található irodának. A kibérelt helyiség sok olyan Apple dolgozónak jelenthet majd könnyedséget, akik nem szeretik a reggeli forgalmat, amiben az egy órás út Cupertinóba akár másfél-két óra is lehet. Egy régebbi interjúban Jony Ive is arról nyilatkozott, hogy San Franciscóból nagyon sok idő eljutni az Apple főhadiszállására, még akkor is, ha személyi sofőrje van erre a célra.

235-2ndst072915tj-3
Így néz ki a kibérelt felső két szint. Az irodaházban több nagy cég is üzemeltet már irodát.

Ami az épületeket illeti, az Apple folyamatosan és rohamos ütemben terjeszkedik. Legyen szó akár az új Apple Campus 2-ről, ahol már látogatóközpont is lesz. Az Apple Store-ok is folyamatosan újulnak meg, vélhetően azért, hogy az Jony Ive és Angela Ahrendts által kigondolt új dizájn egységes legyen minden boltra. Továbbá új irodákat nyitott az Apple Seattle-ben, Bostonban, Svédországban, Angliában, és Japánban.

Redwood

Érdekesség, hogy az amerikai vállalat a három új operációs rendszerében (iOS 9, watchOS és OS X El Capitan) található rendszerszintű betűtípust is a városról nevezte el. Emiatt sokan gondolták úgy, hogy az új OS X elnevezése is ehhez a területhez fog kapcsolódni. A Cupertino és San Francisco között található Redwood volt talán az egyik legesélyesebb tipp, de a Golden Gate sem volt rossz találgatásnak. Ennek ellenére egy kicsit távolabbi Kaliforniai nevezetességről kapta a nevét az új OS X. Erről bővebben itt lehet olvasni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!