imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új keresési funkcióval frissült a Shazam


Az Apple által két éve felvásárolt zenefelismerő szolgáltatás keresési funkciója megújult, immár tartalomra is lehet keresni. 

Az új verzió már a kezdőképernyőn tartalmaz egy kereső gombot, melynek segítségével előadóra, szám címre és dalszöveg részletre is lehet keresni.

Egy dal jár a fejedben? Érintsd meg a kezdőképernyőn az új Keresés gombot, hogy megtalálj bármilyen előadót vagy dalt. Nem emlékszel a nevére? Nem baj, próbálj inkább szövegrészlettel keresni!

A keresés gomb helyettesíti mostantól a fényképezőgép ikont, mellyel a komplett kamera funkció is teljes egészében eltávolításra került a Shazam alkalmazásból.

A kamera funkció eredetlieg 2015-ben került be az alkalmazásban és arra szolgált, hogy képeket vagy QR-kódokat lehessen velük bescannelni a “See It, Shazam It” jegyében. Akkor az Apple helyet még olyan cégekkel állt partnerségben a Shazam, mint a Disney, Sports Illustrated vagy a Wall Street Journal.

Azzal, hogy az Apple felvásárolta a szolgáltatást, ezek a partnerségek egy idő után elévültek, így a funkció is értelmét vesztette.

Az új keresési ikon – mely felváltja a kamera funkciót – megérintésével megnyílik egy dedikált keresési felület, ahol a tartalmak kereshetők, majd közvetlenül a Shazam alkalmazásban lejátszható a találatok Apple Music előfizetők számára.

A Shazam letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!