imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új lehetőséget kínál a WhatsApp


Az iMessage önmagában gyors és hasznos szolgáltatás, de az egyedi titkosítás miatt csak Apple termékeken elérhető. A WhatsApp éppen ezért remek chat alkalmazás lehet, különböző platformok közötti kommunikációra. Az új frissítés pedig a hibajavítások és a teljesítménynövekedés mellett egy már régóta várt lehetőséget tartogat.

Általánosságban igaz, hogy a legdinamikusabban fejlődő és bővülő alkalmazásról beszélünk, legalábbis funkciók terén biztosan. A WhatsAppban jelent meg először például a hangüzenet küldése. Ezt azóta – többek között – az iMessage és a Facebook Messenger alkalmazásokban is megismerhettük. Egy gomb megnyomásával és nyomva tartásával elkezdhetjük felmondani rövid hangüzenetünk, majd az elengedéskor elküldhetjük azt. Akkor a készítők egyfajta walkie-talkie funkciónak szánták, de én még nem láttam senkit, aki tényleg így használta volna.

Az utóbbi időben sajnos viszont fordult a kocka, hiszen a WhatsAppnak vannak már jelenetős lemaradásai. Az utóbbi időben például romlott a megbízhatósága és gyakran futhattunk komoly hibákba használat során. Ezeket a hibákat javította most az alkalmazás fejlesztőcsapata, sőt, egy weboldalt is indított, amellyel már bármelyik böngészőből használhatjuk, akár asztali gépen is az app funkcióit. Ennek az előnyeit bizonyosan ismerik azok, akik használják a Facebook Messenger oldalát. Ez habár nem olyan friss oldal, de annál hasznosabb. Érdemes viszont figyelni, hiszen könnyen ezt az oldalt másoló adathalász weblapra tévedhetünk, amik bejelentkezés után eltárolják a Facebook profilunk bejelentkezési adatait.

IMG_0601

Ehhez mindösszesen frissíteni kell az eszközünkön az appot és megnyitni a korábban említett linket. Az alkalmazás Beállítások menüjében ilyenkor megjelenik egy új menüsáv, WhatsApp Web néven. Itt a számítógépen és a mobil eszközön megjelenő utasításokat követve pillanatok alatt használni tudjuk majd a szolgáltatást már a böngészőben. Az aktiválás után (amennyiben ezt a lehetőséget választjuk), akár bejelentkezve is maradhatunk, tehát nem kell ezt a procedúrát minden bejelentkezésnél elvégezni.Érdemes ezt választani privát számítógépeken , viszont semmikép sem ajánlatos nyilvános eszközöknél.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!