imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új LG monitort árul az Apple


Ismét egy meglepetés: új méretben tér vissza az Apple kínálatába az LG UltraFine 4k monitor. Azonos külső megváltozott felbontással és több porttal.

Az Apple 2016 óta forglamazza az LG UltraFine 4k-s és 5k-s kijelzőit. Azonban idén egyre erősödtek a pletykák, hogy Cupertino visszatér a saját monitor gyártásához, és a piaci hírek szerint már a júniusi WWDC-n bemutatnak egy 6K-s kijelzőt. Ezt eddig az is erősítette, hogy a Apple webshopjaiból szépen tűntek el az LG monitorok.

Most azonban a tegnapi MacBook Pro frissítés mellett bekerült ebből is egy új, ráncfelvarrott változat. Az új 23,7″-es kijelzőjű 4ks monitor ránézésre kiköpött mása a 21″-es és 27″-es elődeinek, a design megmaradt, a méretet épp a kettő közé lőtték.

Ami pozitív, hogy az eddigi 1 helyett két Thunderbolt 3-as csatlakozót kapott. Ezen keresztül úgy tudod használni pl. a MacBook Prót, hogy az adatátvitel mellett 85W-os töltőként is funkcionál, és összekötheted egy további monitorral is. Emellett kapott 3 további USB-C portot. Vagyis ha az irodában van benn ilyen monitorod, se a MacBookhoz se az iPhone-hoz nem kell külön táp tölteni, csak a kábelek.

A képernyőről: a 500 nit fényerőt nyújtó IPS panel felbontása változott, a korábbi 4096 x 2304 képpont helyett most 3840 x 2160 képpontot tud. Utóbbi még továbbra is Ultra HD-nak minősül, és inkább a standardot jeleníti meg, ám a profi felhasználók vélhetően jobban szerették elődjét.

A fentiekből az látszik, hogy az Apple ezt a terméket a elsősorban a MacBook tulajdonosoknak és a nem professzionális felhasználóknak lőtte be. Így jobban kijöhet a hangsúly egy bemutatott álleejtős kijelző és az kisebb LG-s társa között. Vagyis meglepetés volt a frissítés, de beleillik a képbe.

Az új LG UltraFine 4K-s kijelző hivatalos magyar ára 239 900 forint.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!