imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Mac minit mutatott be az Apple!


El sem hisszük, hogy hosszú évek után végre eljött ez a pillanat. Itt egy új Mac mini és jobb lett mint, amire legvadabb álmainkban reméltünk.

Idejét sem tudjuk, mikor frissült utoljára a Mac mini termékvonal, pedig nagyon ráfért már. Most viszont megérkezett, mutatjuk mit fog tudni.

Az új Mac minit 4 vagy 6 magos 8. generációs Intel processzorral vásárolhatjuk majd meg 60%-kal jobb grafikus teljesítménnyel társítva (ez a CPU-ba integrált GPU-ra értendő). Háttértárból összesen 2 TB SSD-t tuszkolhatunk bele és mindezt megfejelhetjük akár 64 GB memóriával. A legkisebb választható tárhely ezúttal is 128 GB-ról indul majd, így igen széles palettáról válogathatunk, egyéni igényeknek megfelelően.

Portokból sincs hiány, szinte pöccre pontosan bejöttek azok a merész álmok, amiket a tegnapi renderképeinkbe képzeltünk K1l1m6n kollégával. Nevesül lesz: 10 Gigabites Ethernet, 4 darab Thunderbolt 3 port, HDMI, de még 2 darab USB-A is. Ennél többet kívánni sem nagyon lehetne.

Kellemes extra még a fejlettebb biztonsági funkciókat lehetővé tevő T2 chip is, a space gray szín; az újragondolt hűtésrendszer, ami nem csak a jobb teljesítményről, de a halkabb üzemhangerőről is gondoskodik majd. Az alumínium ház újrahasznosított alapanyagokból készült, ahogy a műanyagelemek is.

Egy kimaxolt példány 64 giga RAM-mal, 6 magos 4.6GHz-es Intel Core i7 procival, és 2 TB SSD-vel érkezik, ami már önmagában is igencsak izmos. Hát még figyelembe véve, hogy a Mac miniket mostantól akár össze is lehet kötni egymással, egyfajta szuperszámítógéppé kovácsolva őket. Állítólag van olyan cég, amelyik több százat használ így. Elég brutál.

Mindehhez egy elég baráti, 315 ezer forintos indulóár társul, igaz, ez csak a soványka 128 gigás verzióra vonatkozik.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!