imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új MacBook Pro infókra bukkantak a macOS Sierra forráskódjában


Bár a WWDC-n nem esett szó hardverről, ez nem jelenti azt, hogy ilyen-olyan módon a szemfüles emberek ne bogarásznák ki az erre történő utalásokat a macOS Sierra forráskódjából. Tegnap kiderült, hogy egy új fájlrendszer alapjait is leteszik az operációs rendszerrel, most pedig egy lehetséges MacBook Pro frissítés körvonalai domborodnak ki.

Május végén röppent fel a hír – amit Ming-Chi Kuo és Mark Gurman szavai erősítettek meg –, hogy a MacBook Pro vonal hosszú idő után végre komolyabb frissítést fog kapni. Aztán a Macotakara pörgette meg a pletykarulettet, miszerint nem kell őszig várni, hanem már júniusban bemutatják az új MacBook Prókat (de nem a WWDC-n), és augusztusban már elérhetők is lesznek. Persze azt is mondták, hogy nemhogy temetik a MacBook Air vonalat, de bemutatkozhat egy 15 hüvelykes változat is, míg a 11 hüvelykeset kivonják a forgalomból. Szinte biztos, hogy frissül idén a MacBook Pro vonal, a kérdés már csak az, hogy mikor?

mbpcoveroled

9to5Mac szúrta ki a francia MacGeneration oldalon, hogy a lelkes fejlesztők (többek között) ezeket találták a macOS Sierra forráskódjában:

 • kHIDUsage_LED_BatteryLow
 • kHIDUsage_LED_BatteryOK
 • kHIDUsage_LED_BatteryOperation
 • kHIDUsage_LED_Busy
 • kHIDUsage_LED_CAV
 • kHIDUsage_LED_CLV
 • kHIDUsage_LED_CallPickup
 • kHIDUsage_LED_CameraOff
 • kHIDUsage_LED_CameraOn
 • kHIDUsage_LED_CapsLock
 • kHIDUsage_LED_DoNotDisturb
 • kHIDUsage_LED_FastForward

A sort még hosszasan lehetne folytatni. Ezek egy része, pl. a „Do Not Disturb” jelenleg csak a System Preferences-en keresztül érhető el, de az összes többi, a kamerához vagy az előre-hátra tekeréshez (zenehallgatás, filmnézés) kapcsolódó funkciók is arra utalnak, hogy tényleg jöhet az a bizonyos OLED érintősor az új MacBook Prókban! És bár kevés szó esett róla, a Touch ID támogatás is felkerült a horizontra, mert több biometrikus inputot találtak a forráskódban. Hasonlókra bukkantak az iOS 7 bétájában, és mit ad isten, meg is jelent a Touch ID az iPhone 5s-ben! Persze a forráskódban elejtett utalások még nem jelentenek 100%-os garanciát mindenre, de azért reménykedésre adnak okot.

Másik, a macOS Sierrával kapcsolatos hír, hogy az Apple tovább nyírja a Flash-t: az új operációs rendszerben a Safari böngésző alap beállítása az lesz, hogy blokkolja az Adobe csodálatos lejátszóját. Ettől persze még futtathatjuk, csak minden egyes alkalommal külön engedélyt kell neki adnunk. Ezzel is „ösztönözni” szeretnék weboldal készítőket, hogy HMTL5-re álljanak át, ami már most át tudja venni a Flash számos funkcióját. Alakul amúgy a nagykoalíció az ügyben, múlt hónapban a Google is bejelentette, hogy a Chrome a jövőben (valamikor az év végén) szintén blokkolni fogja a Flasht, bár nem olyan agresszívan, mint az Apple böngészője.

Forrás: 9to5Mac, The Verge 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!