imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új OLED technológiák után kutat az Apple


Alig egy évvel azután, hogy az Apple bemutatta első OLED kijelzővel szerelt készülékeit, máris érkezhet egy egészen új technológia, ami pontosabb színekkel, mélyebb kontrasztokkal rendelkezik, mégis gyorsabb és pontosabb mint elődje.

Az Economic Daily News értesülése szerint Tim Cook és csapata üzleti megbeszélésen vett részt, Tajvanban az AU Optronics és az Epistar vezetőség fogadta a cupertinói céget. Úgy tűnik az Apple roppant mód érdeklődik azon technológiák után, amelyben élenjáró ez a két cég, itt bizony MicroLED van a dologban.

Az OLED felhasználói oldalról még újdonság, hiszen jelenleg csak a flagship iPhone-ok érkeznek ilyen kijelzőkkel. Ez viszont nem jelent azt, hogy az Apple ne kutatna új technológiák után. Sőt, már az OLED megjelenése előtt is vásároltak kisebb-nagyobb cégeket amelyek MicroLED és MiniLED technológiák fejlesztésével foglalkoznak.

Az OLED és a korábbi LCD megoldások közti különbséget a legtöbben már értik: a háttérvilágítás működési elve lehetővé teszi, hogy a fekete képpontokat kikapcsolja a készülék. Így a fekete valóban fekete maradhat, hiszen nincsen semmilyen fény ami megváltoztatná az árnyalatát, emelett pedig energiahatékonyabb is ez a megoldás a hagyományos LCD-nél.

A MicroLED és MiniLED technológia a mostani elérhető csúcskategóriával szemben nagyobb fényerőt és kontrasztarányt ígér. Viszont utóbbinak az LCD-hez hasonló háttérvilágítása van, ezért kevésbé energihatékony és a feketéje sem az igazi. Ez tehát visszalépés lenne a mostani OLED panelekhez képest, nemúgy mint a MicroLED, ami viszont több energiát képes megtakarítani, vékonyabb és nagyobb panelek esetében is használható.

Azt pontosan nem tudni, hogy mire készül az Apple, de az boritékolható, hogy az idei iPhone-ok még biztosan nem kapnak ilyen kijelzőket. Ahogy az OLED paneleket, úgy a MicroLED-et is valószínűleg az Apple Watchban láthatjuk majd viszont, könnyen elképzelhető hogy már az idei frissítésben. A spekulációk skálája viszont széles, egyesek már a még szintén csak pletyka szintjén létező Apple-szemüvegben látják a jövő kijelzőjét.

Forrás: MacRumors

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!