imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Shot on iPhone reklám: az emberiség mint család


A Shot on iPhone az Apple sikeres kampánya, ami miatt nem érkezik új MacBook Pro, ahol is azt mutatják be, hogy átlagos felhasználók milyen képeket és videókat képesek készíteni az iPhone-jukkal, azt sugallva, hogy a technika már nem akadályoz abban, hogy jó felvételeket készíts, és hogy a legjobb kamera mindig az, amelyik a zsebedben van. Most egy új, egy perces Shot on iPhone reklám érkezett, amiben álló- és mozgóképek váltják egymást.

Az Apple időről-időre mindig új darabbal bővíti a Shot on iPhone galériáját, melyek általában rövidebbek, 15-30 másodperces videók. Most egy hosszabb, egy perces kompilációval rukkoltak elő, amiben több felhasználó videóját és fényképét gyúrták össze tematikusan. Ez pedig nem más, mint az emberi család, pontosabban az emberiség egésze, mint egy nagy család.

A videó az emberi rasszok, kultúrák és mentalitás sokszínűségét igyekszik bemutatni. A videó alatt Maya Angelou saját versét, a Human Family-t olvassa fel, azonban az Apple megvágta egy kicsit, és azokat a versszakokat hagyta benne, amelyek kifejezetten az univerzalitásra koncentrálnak (a teljes verset itt tudjátok meghallgatni). Meg persze bele kellett férni az 1 percbe is. A vers központi mondanivalója, hogy minden ember különböző, akkor is, ha épp egyezik a nevük, legyenek akár egypetéjű ikrek, de még a szerelmesek is másra gondolnak, miközben egymás mellett fekszenek. Mégis, a jegyzett és felismert különbségek ellenére sokkal több közös vonás van bennünk, ami összeköt, mint ami elválaszt.

Maya Angelou /1928-2014/
Maya Angelou /1928-2014/

Maya Angelou költő, író és polgárjogi aktivistának nem volt éppen könnyű élete, de talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen gondolatokat fogalmazzon meg az emberiségről. Szülei három évesen elváltak, nyolc éves volt, amikor anyjának az egyik barátja megerőszakolta. Ezt elmondta a testvérének, így a hír elterjedt a családban, és valószínűleg ők ölték meg az erőszakolót, miután kiengedték a börtönből. Ezután éveken keresztül nem beszélt, mert bűnösnek érezte magát, amiért a „hangjával megölte” azt az embert. 17 évesen anya lett, majd egészen 19 éves koráig (egyedülálló anyaként) fokozatosan csúszott le a szegénységtől egészen a bűnözésig. 1960-ban találkozott Martin Luther Kinggel, aki akkora hatással volt rá, hogy maga is aktivista lett. A legendás fekete polgárjogi aktivistát pont Angelou születésnapján ölték meg, aki ezután évekig nem ünnepelte azt meg, hanem mindig virágokat küldött King özvegyének. Érdekesség, hogy 2008-ban még az elnöki előválasztás során Hillary Clintont támogatta Barack Obamával szemben, miután azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ő lesz a demokraták elnökjelöltje, egyértelműen melléállt. Azt követően, hogy Obamát megválasztották az USA első fekete elnökének, ezt mondta:

Végre kezdjük kinőni a rasszizmus és a szexizmus őrültségeit.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!