imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Snapchat funkció: Memories


A Snapchat eredetileg leginkább a múló pillanatokról szólt, hiszen az alkalmazás lényege eleinte pont az automatikusan eltűnő, és soha vissza nem térő üzenetek voltak. Azóta persze sok víz lefolyt a kaliforniai Venice csatornáin, a most bemutatott újdonság, a Memories pedig pont a pillanatok elmentéséről szól.

Míg a legtöbb vetélytárs próbálja minél gyorsabban lemásolni a Snapchat hatalmas népszerűségét elősegítő funkciókat, és a valós idejű kommunikációra helyezni a hangsúlyt, a szellemes csevegőprogram egy érdekes csavarral most inkább a múltra helyezi a hangsúlyt. A Memories funkció lényege, hogy a snapjainket az alkalmazáson belül (tehát nem az iPhone-on lévő Fotók appban) tárolhatjuk el, ezeket persze szokás szerint szerkeszthetjük is, majd később megoszthatjuk őket az ismerőseinkkel, vagy egyszerűen csak megmutathatjuk nekik.

Az időrendi sorrendben az újabbtól a régebbi felé rendezett pillanatainkat az app kamera képernyőjén történő felfelé húzással érhetjük el. Várjunk csak, nekem miért nem működik a funkció? Azért, mert a mostanában „divatos” megoldás szerint folyamatosan élesítik az iOS-es és androidos felhasználóknak az újítást, a várható átfutási idő – vagyis mire mindenki megkapja – a Snapchat szerint nagyjából egy hónap lesz. Viszont ha már látjuk a listát, akkor a négyszögletes képek egyszerű snapeket, a kör alakúak pedig sztorikat jelölnek. Ha egy régebbi elemet osztunk meg, akkor az alkalmazás jelöli, hogy ilyenről van szó, és dátumot is biggyeszt rá.

Snapchat Memories

A Memories keresőfunkciót is kapott, melynek segítségével idő vagy helyszín alapján kereshetünk az elmentett elemek között. Sőt, a Snapchat állítása szerint szuperokos a keresőjük, így bizonyos tárgyakat/helyszíneket is felismer a képeken, már most „több száz” ilyen kifejezést ismer az alkalmazás. Végül térjünk ki a „My Eyes Only” lehetőségre. Ezzel az olyan, khm, kényesebb képeinket rejthetjük el az emlékekből, amiket nem szívesen mutogatnánk mondjuk anyunak és apunak. Később egy PIN-kód megadása után férhetünk hozzájuk, viszont ha ezt elfelejtjük, az bukta, mert enélkül nem tudjuk újra előszedni őket.

Snapchat Memories

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!