imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új telefont földhözvágós játék: Ninja UP!


Említettem már, hogy általában úgy játszom iPhone-on, hogy megtetszik egy app, aztán azt addig tolom amíg meg nem unom, közben semmi mással nem játszom. Nos, lehet, hogy most egy új alkalmazás váltja a Szókirakós 2-t a telefonomon: ez a Ninja UP!

Maga a koncepció nagyon egyszerű: van egy nindzsánk, aki minél magasabbra akar jutni. Hogy miért, nem derül ki, de célja elérésében egy kötéllel segíthetünk neki. A kötelet alá kell kihúzni, ezzel lövi fel magát egyre magasabbra. Minél rövidebb a kötél, annál nagyobb lendületet ad a nindzsának. Persze így nagyobb esélye van melléesni.

Az oldalfalakról visszapattan maszkos kis hősünk, úgyhogy érdemes megpróbálni minél inkább egyenes vonalban felküldeni a felhők közé. Ebben akadályoznak azonban a különböző „ellenfelek”, amik magasságtól függően mások és mások. 100-120 méterig csak darukkal találkozunk, efölött jönnek a propelleres sapkával röpködő sárga és piros nindzsák, ahogy pedig haladunk felfelé, előkerülnek az ufók is. Őket kell kerülgetnünk a kötél megfelelő irányú kifeszítésével.

Ninja UP!

A grafika követi a mostanában divatos retro-klasszikus-pixeles vonalat, a hangeffektek cukik, a zene egy idő után idegesítővé válik. Amikor megláttam, hogy a Gameloft árulja az appot, azt hittem tele lesz tömve In-App Purchase lehetőséggel, de nem, egyáltalán nincs benne ilyesmi. Tele van tömve viszont reklámokkal, ugrálás közben a kijelző tetején jelennek meg bannerek, néha feldob egy teljes képernyőset is, és mindenáron be akar léptetni a Facebook-fiókunkkal. Ezeket leszámítva viszont eléggé beszippantott, pedig nem jutok túl magasra, 491 méter a rekordom jelenleg.

Szóval, szerintem elég addiktív kis játék lett a Ninja UP!, bár benne van az a veszély, hogy földhözvágom a telefonomat egy alkalommal, amikor elkerülhetetlenül csapódom neki egy piros nindzsának és zuhanok vissza a pizzás elé az aszfaltra, nindzsapizzaként végezve.

Ninja UP! letöltése az App Store-ból (ingyenes)

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!