imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Twitter-fiókot indított az Apple az iOS-játékoknak


Az Apple egy hivatalos Twitter fiókot indított ma útjára, ami pontosan arra lesz hivatott, amit a neve is sugall. Az App Store Games nevezetű oldalon minden az iOS-re letölthető játékokról szól majd. Az új Twitter-folyam nemsokára előzetesekkel, leírásokkal, játékvideókkal és profi játékosok tippjeivel fog megtelni.

A tartalmakat az App Store szerkesztői fogják posztolni, és igyekeznek minél szélesebb körben foglalkozni a játékokkal. Éppen ezért nem csak a hét ingyenes játékáról, hanem rengeteg egyéb alkalmazásról is szó lesz itt. Ez lesz az a profil, ami az egyes játékok készítőivel lép kapcsolatba, válaszol a kérdésekre és minden olyan tevékenységet elvégez majd, amelyekre eddig nem volt példa.

A legelső tweet egy GIF volt, amin a platform legnépszerűbb játékai láthatóak. A szöveg is az indulásra utal, a programozásból jól ismert Hello World felirattal. Azóta persze már jó pár tweet látható az oldalon, köztük egy, ami bemutatja a csapatot – igaz nem valódi, hanem rajzolt pixeles képekkel. Későbbi posztokban részletesebben is megismerhetjük a szerkesztőség tagjait, akik többek között azt is megosztották velünk, hogy milyen szempontok alapján választják ki a legjobb játékokat.

Sokak fejében megfordulhat a kérdés, hogy miért éppen most indított egy ilyen Twitter-felhasználót az Apple? A The Verge szerint azért, mert a pletykákhoz hűen az új Apple TV nem csak egy set-top-box lesz, hanem egy játékkonzol is egyben. Ez persze majd szeptember 9-én kiderül, de valahol igaza lehet a The Verge-nek, hogy van összefüggés a két dolog között. Az iOS játékoknak ugyanis eddig még nem szenteltek ekkora figyelmet soha az Apple-nél.

addsnapchat

Mostanában egyébként egyáltalán nem áll messze az Apple-től a lehető legtöbb közösségi hálózat használata, hiszen rendszeresen készítenek eseményeket a Facebookra, igen nagy gyakorisággal tweetelnek, sőt már az Apple Music Snapchat profiljára is egyre több és több tartalom készül. Itt főként a Beats 1 háttérmunkálataiba tekinthetünk be, de nem lepődnénk meg, ha rövidesen még több Snapchat-profilt készítene az Apple, más szolgáltatásainak vagy termékeinek a bemutatására.

Forrás: The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!