imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új vizekre evezne az Apple?


Az Apple rendszeresen vásárol fel kisebb-nagyobb vállalatokat, de általában mindig be lehet azonosítani, hogy milyen fejlesztési területen fogja használni az új szerzeményt. Most viszont egy olyan céget vásárolt föl az Apple, amiről nehéz megmondani pontosan, hogy mit jelent majd a felhasználóknak. Ahogy ezt már megszokhattuk, a megkeresésre ezügyben az Apple megint csak nem nyilatkozott.

Ez a cég pedig a Faceshift, egy valósidejű modellmozgást animáló cég. Az ilyen cégek általában a videójáték-gyártó cégeknek segítenek, hogy meganimálják a karakterek mozgását és mimikáját. A Facelift főként az utóbbival foglalkozott. 3D szenzorok segítségével rögzítette az emberek arckifejezését, majd ezekből készített fájlokat adta el főként a Mayanak és a Unitynak. Egy alprojektjük viszont kicsit már érdekesebb. Egy Skype szerű videóchaten dolgoztak, ahol az emberek nem egymást látnak, hanem csak rajzolt avatarokat. A szoftver a kamerák segítségével animálta volna meg az avatarokat. Így az arckifejezéseinkkel személyesebb beszélgetést alakíthattunk volna ki, de ténylegesen mi magunk nem látszódtunk volna.

maxresdefault (1)

A svájci cégjegyzék szerint a céget még augusztus közepén vásárolta meg az Apple, de hivatalosan csak most erősítették ezt meg. Az ott dolgozók egy része az Apple európai irodákban folytatta munkásságát, még mások új munkahely után néztek. A projekt, amit az Apple indított (vagy erősített?) a felvásárlással, tényleg nagyszabású lehet, ugyanis rengeteg új alkalmazottat keresnek. Főként olyan szoftvermérnököket keresnek, akik értenek a legújabb képalkotó algoritmusokhoz, vagy foglalkoztak ilyennel mobil vagy egyéb eszközön.

faceshift_01

Az internet népe pedig már nagy erőkkel találgatnak. Sokan összecsatolják ezt a készülő Apple Terméktámogatás alkalmazással. Képzeljük csak el, hogy egy a fentebbi módszerrel leírt videóchatet készítenének, ahol az Apple dolgozókat avatarokként látnánk. Egy másik jó tipp a Facetime alkalmazás bővítése, erre viszont a speciális kamerák miatt jóval kisebb az esély. A finom mimika meganimálása jelenlegi technikával ugyanis még elég körülményes lenne.

A cím pedig egy harmadik alternatívára utal, miszerint az Apple belekezd saját játékok készítésébe, akár az Apple TV-re, akár az egyéb eszközeire. Erre talán a legkisebb az esély, de mivel semmit nem tudunk biztosra, ezért még ez is lehetséges. A legabszurdabb (ugyanakkor nagyon jó)  elképzelés, hogy a már-már mitikus Apple Carhoz készítenek egy olyan rendszert, ami vezetés közben figyeli a sofőr arcát, és ha a rendszer úgy véli, hogy a sofőr túl fáradt már, akkor felajánlja az önvezetést. Ez tényleg remek funkció lenne, de azért elég valótlan. Amiben viszont én személy szerint reménykedek, hogy Sirit végre láthatjuk is, és a csipős beszólások mellé, már az arckifejezését is láthatjuk hozzá.

Forrás: MacRumours

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!