imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ilyen lesz az új Zene app az iOS 8.4-ben


Az új iOS 8.4-ben már kézhez kaphatjuk majd a Trent Reznor által tervezett Zene alkalmazást. Az új alkalmazás fejlesztésekor a cél egy könnyebben, gyorsabban és élvezetesebben kezelhető alkalmazás létrehozása volt. Ahogy azt már megírtuk, az alkalmazásban helyet kapott a Stream funkció, de a dizájn felújítása sok egyéb érdekes új funkciót is tartalmaz.

Keresés mindenhol

Global-Search

Az alkalmazáson belül ezentúl bárhol képesek leszünk keresni, ha a nagyítóra koppintunk. A keresési eredményeinket két szekcióba bontva láthatjuk majd, ez a rádió és a zenék részlegre különül el. Tehát igen, képesek leszünk a keresésről elindítani a rádiót, ezzel megkönnyítve annak a használatát. Az is könnyedségnek számít, hogy mostantól nem kell a kedvenc előadóinkat mindig begépelni, hanem a keresési előzményekre egy koppintással megint rá tudunk keresni.

Új iTunes Rádió

iTunes-Radio

Az új zenék felfedezése mostantól könnyebb, mint valaha. A Nemrég lejátszott menüpontban felsorolva láthatjuk az összes olyan rádióállomást, amit mostanában hallgattunk. Ha ahhoz van kedvünk, előre elkészített kézzel válogatott rádióállomások közül válogathatunk, de indíthatunk bármikor teljesen újat a kedvenc előadóinkból vagy számainkból. Új rádió gomb került egyébként a főoldalra is, tehát ez a folyamat a lehető leggyorsabban elindítható. Már persze ott, ahol elérhető a szolgáltatás.

Új MiniLejátszó

mini-player

Szerintem ez az egyik legjobb funkció az új Zene alkalmazásban. A képernyő aljára ugyanis került egy csík, amire koppintva a teljes zenevezérlő eszköztárat elérem, és ezt most már anélkül lehet megtenni, hogy elveszne az a keresés, amit közben végzünk. Ez a funkció mondjuk annyira még nem volt lényeges, hisz nem lehetett az alkalmazásban nagyon keresgélni, de a frissítéssel életbevágó funkció lesz.

Mostanában hozzáadott
Recently-added

Sok meglepetést nem fogok mondani, hiszen a cím elárult mindent. Ezentúl, ha hozzáadunk egy zeneszámot a többi közé, akkor a zeneszámlistánk tetejére kerül, ezáltal megkönnyítve, hogy valami újat játszunk le, ha a régi számokat már unjuk. Hasznos funkció, de szerintem egy időután zavaró, hogy nem sorrendben vannak a számaink, legalábbis szerintem.

Következik
Up-Next

Mostantól nem lesz probléma megtudni, melyik szám is fog következni a lejátszásban, még akkor sem, ha véletlenszerű lejátszáson van az alkalmazás. A Most játszott menüpontban ugyanis egy új gombot helyeztek el a készítők, mellyel megtekinthetjük a lejátszandó számok listáját és szerkeszthetjük azt, vagy módosíthatunk a számok sorrendén, ha éppen arra vágyunk – pont mint az iTunesban Macen.

Igazából szerintem sokat fejlődött az új alkalmazás, de attól félek, hogy a tényleges mindennapi használathoz kicsit túlbonyolítják. Azt, hogy az iTunes Rádió magyar ID-val elérhető lesz-e még nem tudja senki, de reménykedni szabad. Amin meglepődtem viszont, hogy a Zene alkalmazás dizájnja nem igazán újult meg, inkább csak a funkciók száma nőtt.

Ha mozgásban is kíváncsi vagy az új Zene appra, a MacRumors készített róla egy videót is iPaden:

Forrás: Cult of Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!