imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb Apple-jótékonykodás: látogatás a főhadiszálláson


Az utóbbi időben sokkal több jótékony akciót szervez az Apple mint korábban, illetve Tim Cook is rendszeresen támogat különböző szervezeteket a magánvagyonából – amit egyébként teljes egészében fokozatosan elosztogat majd.

A Charitybuzz segítségével most újabb kampányba kezdenek, ahol egy túrára licitálhatunk az Apple Campuson. Ez a szervezet bonyolítja le a Tim Cook-ebédeket és kávézásokat is, melyekből eddig összesen több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek össze a Robert F. Kennedy Human Rights emberi jogokkal foglalkozó alapítvány számára. A mostani árverés a Giant Steps Therapeutic Equestrian Center kaliforniai terápiás lovasiskolát támogatja.

Ha sikeresen megnyerjük a tételt – melynek értékét 50 ezer dollárra becsüli a Charitybuzz –, akkor személyesen John Couch, az Apple oktatásért felelős alelnöke vezet majd körbe minket az Infinite Loop 1-ben. Nagyon hosszú sétálgatásra azonban nem kell számítani, ugyanis a túra időtartamát nagyjából egy órára teszik. Két felnőtt vehet részt rajta, vagy ha családi programot szeretne csinálni belőle a nyertes, akkor három gyereket is vihet magával. Az összegben nincs benne az odautazás költsége.

Ha nyerünk, fotózkodhatunk a táblával is! Mondjuk amúgy is, ha arra járunk, ráadásul ingyen. | Kép: Joe Ravi / Wikimedia Commons
Ha nyerünk, fotózkodhatunk a táblával is! Mondjuk amúgy is, ha arra járunk, ráadásul ingyen. | Kép: Joe Ravi / Wikimedia Commons

John Couch nem ma kezdte az ipart az Apple-nél, úgyhogy valószínűleg minden apró zugát ismeri az 1993-ban átadott épületegyüttesnek. Couch ugyanis 1978-ban került a céghez, ahová maga Steve Jobs csábította át a HP-től, hogy az új termékekért felelős igazgató legyen. Ő lett később az Apple első szoftverekért felelős alelnöke, valamint ő vezette a Lisa-projektet is, melynek eredménye az Apple első grafikus felhasználói felületet használó számítógépe lett. 1984-ben mondott fel az Apple-nél, hogy egy keresztény iskolát igazgasson, majd 1997-ben a DoubleTwist Inc. bioinformatikai cég vezérigazgatója lett. Ez végül becsődölt, így 2002-ben visszatért az Apple-höz az újonnan létrehozott oktatásért felelős alelnöki pozícióba – így 13 éve rója az Infinite Loop 1 szám alatt található épület folyosóit.

Az árverés keleti parti idő szerint június 18. 15:00 óráig tart. Különösebben nem pörögnek egyébként a licitek, a kikiáltási ár 5000 dollár volt, jelenleg 6 licit után 8500 dollárnál tartunk, persze még nagy része hátra van az aukciónak. Bezzeg ha a túra tartalmazná azt is, hogy leviszik az embert a pincébe Jony Ive szentélyébe!

Forrás: Charitybuzz via 9to5Mac. Borítókép: 9to5Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!