imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb Apple Watch bemutatóvideók érkeztek


Úgy tűnik, nagyjából hetente bővül majd az Apple Watch bemutatóvideók sora. Múlt héten jelent meg az első négy film, amiben az általános alapokat, az üzenetkezelést, a számlapokat és a Digital Touch funkció használatát magyarázta el az Apple. Most újabb négy videó került fel a cég hivatalos oldalára, illetve a YouTube-ra.

Az elsőben a telefonhívásokat mutatják meg nekünk, vagyis hogy hogyan kezdeményezhetünk és fogadhatunk hívásokat közvetlenül az Apple Watch-on a beépített hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően. Az iPhone-unkra érkező telefonhívások megjelennek az Apple Watch-on is, itt ugyanúgy felvehetjük vagy elutasíthatjuk őket, illetve ha lefelé görgetünk a digitális koronával, akkor válaszolhatunk egy üzenetben, vagy fogadhatjuk a hívást az iPhone-on. Hívást kezdeményezni az órán lévő Telefon alkalmazásból lehet, de használhatjuk az oldalsó gombot is, valamint természetesen Siri segítségét is kérhetjük.

A következő videóban Siri mutatkozik be, persze ez az a funkció, ami egyelőre biztosan nem fog magyarul működni az Apple Watch-on – már ha egyáltalán magyar kezelőfelület lesz az órán. Sirit a digitális korona hosszú nyomva tartásával, vagy a „Hey Siri” megszólítással hívhatjuk elő, innentől kezdve pedig nagyjából az iPhone-on megszokott módon működik, vagyis többek között mindenfélét kérdezhetünk tőle, ébresztőt állíthatunk be, hívásokat kezdeményezhetünk, üzenetet írhatunk és alkalmazásokat nyithatunk meg.

A mai harmadik bemutatóvideóban a Térképek alkalmazás órás változatával ismerkedhetünk meg. Noha ekkora kijelzőn számomra kicsit nehézkesnek tűnik a navigálás, az Apple elég ügyesen kihozta a maximumot az Apple Watch-ból ezen a téren. A Térképek alkalmazást elindíthatjuk az ikonjára koppintással is, de például az iPhone-hoz hasonlóan az Apple Watch felismeri az üzenetekben kapott címeket is, és ha ezekre koppintunk, egyből meg is mutatja őket. Nagyítani illetve kicsinyíteni a digitális koronával tudunk, a Force Touch alkalmazásával pedig kereshetünk is. Itt vagy bediktálhatjuk a címet, vagy kiválaszthatunk egyet a korábbi kereséseink közül – akár azok közül is, amikre az iPhone-unkon kerestünk. Navigálás közben a Taptic Engine apró érintésekkel tudatja, hogy merre kell fordulnunk, ha pedig az iPhone-on kezdjük meg a navigációt, az automatikusan elindul az Apple Watch-on is.

A mostani négy videóból az utolsón a zenelejátszás rejtelmeibe avat be minket az Apple. Megmutatják, hogyan vezérelhetjük a zenelejátszást az Apple Watch-csal az iPhone-unkon, illetve kiderül az is, hogy másolhatunk zenét közvetlenül az órára. Ehhez töltőre kell tenni az Apple Watch-ot, majd elindítani az iPhone-os alkalmazást. Itt kiválaszthatjuk, hogy mely lejátszási listákat akarjuk átmásolni az óránkra, amiket így a telefon nélkül is hallgathatunk. A Force Touch segítségével kiválaszthatjuk, hogy melyik eszközünkről hallgatnánk a zenét, majd egy Bluetooth-os fejhallgató vagy hangszóró segítségével a dalok közvetlenül az óráról is megszólalhatnak.

Ennyi lett volna a mai négy videó. Az Apple honlapján láthatjuk, hogy még legalább hárommal készülnek – ezek valószínűleg a jövő hét folyamán érkeznek –, melyekben az Apple Pay, valamint az Activity és Workout alkalmazások használatát mutatják majd meg nekünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!