imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb drónos videó az Apple Campus 2-ről


Kicsit több mint egy hónapja jelent meg egy videó, melyet egy szemérmetlenül az épülő Apple Campus 2 fölé beküldött drónnal készítettek. Most megint beküldtek egy hasonló távirányítású kis eszközt, úgyhogy ismét láthatjuk, hogyan halad az építkezés, mely Steve Jobs utolsó nagy projektje volt.

Egy hónap alatt a leglátványosabb változás, hogy most már az épület alapjának kb. kétharmadát lebetonozták, illetve újabb falakat húztak fel a videó készítője szerint fánkalakú épülethez. Mondjuk van benne valami, nekem eddig nem jutott eszembe a fánk-hasonlat. Persze lehetne vaníliás karika is, csak azt meg az amerikaiak nem ismerik. Vagy hagymakarika, azt viszont igen. (Lehet, hogy reggeliznem kéne.)

Visszatérve a témához, a 260 ezer négyzetméteres épület átadásának várható időpontja továbbra is valamikor 2016-ra esik, szóval bőven lesz még időnk nézegetni a készülő Apple Campus 2-t. Én az Apple helyében valahova leraktam volna egy kamerát, és csináltam volna egy kétéves time-lapse videót az építkezésről, valószínűleg elég jól nézett volna ki. Persze ki tudja, lehet, hogy készülnek ilyesmivel.

Az Apple Campus 2 összesen mintegy 12 ezer dolgozó munkahelye lesz és nem csak hatalmas méreteivel hívja fel magára a figyelmet, hanem Tim Cook szerint azzal is, hogy a világ legzöldebb irodaépülete lesz, ha elkészül. Ezt még szeptember végén mondta egy klímaváltozással kapcsolatos konferencián New Yorkban:

Az épülő új főhadiszállásunk szerintem a bolygó legzöldebb épülete lesz. Olyan valami, mely központként szolgál majd az innovációnk számára, és egyértelmű, hogy az alkalmazottak és mi is nagyon szeretnénk, hogy elkészüljön.

Akárcsak a legújabb adatközpontjaikat, az Apple Campus 2-t is 100%-ban megújuló energiaforrások fogják ellátni elektromos árammal. Ezen kívül speciális szellőztetőrendszert terveztek az épületbe, mely a hagyományos rendszerek energiaigényének töredékével fog működni. Tim Cook többször is megjegyezte, hogy más cégek ugyanolyan lelkesedéssel másolhatnák az Apple környezettudatosságát mint a termékeiket.

Az épület hatalmas méretei hatására egyébként több építészben, illetve a szakma iránt érdeklődőben megfogalmazódott a kérdés, hogy hogyan tudják hatékonyan elosztani majd a különböző funkciókat az Apple Campus 2-ben, illetve hogyan oldják meg, hogy ne kelljen túl sok időt elvesztegetni az épületen belüli mozgással. Korábban erre Norman Foster (az ő irodája tervezte az új főhadiszállást) ezt mondta:

Természetesen rengeteg embert kell elhelyezni – többek között programozókat, dizájnereket, marketingeseket és értékesítőket –, de egy épületben függőlegesen és vízszintesen is mozoghatunk. Nagyon nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy kitaláljuk, ki kinek a közelében lesz.

Én nagyon várom már, hogy kész legyen az Apple Campus 2, ha lehetőségem lesz rá, mindenképp szeretném majd megnézni élőben.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Faustian urGe.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!