imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb előzetes érkezett a Steve Jobs-filmhez


Közeleg a Danny Boyle rendezésében készülő Steve Jobs című film hivatalos amerikai premierje, így nem csoda, hogy egyre-másra jelennek meg az előzetesek az utóbbi hónapokban. Most egy újabb, két és fél perces kedvcsinálót tett ki a Universal a YouTube-ra.

A pörgősre vágott új előzetesben leginkább Jobs magánéletébe nyerhetünk betekintést, valamint első lánya, Lisa kap jelentős szerepet, miközben megemlítik, hogy akkoriban az Apple társalapítójának részvényei 441 millió dollárt érnek, Lisa és az anyja mégis segélyen kénytelenek élni. Láthatjuk azt a jelenetet is, amikor John Sculley eltávolítja a cégtől Jobsot.

A film az Egyesült Államokban október 9-én debütál limitált közönség előtt, majd az országos premier október 16-án lesz. Itthon 2016. január 14-én lesz a premier, a filmet forgalmazó Duna Nemzetközi Film Kft. honlapja alapján pedig szerencsére feliratos verzió (is) kerül a mozikba. A történet három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött zajlik, a Macintosh 1984-es leleplezésével indul, és az iMac 1998-as bemutatásával zárul, tehát a modern, iPhone utáni idők Apple-je nem kerül szóba, illetve Steve Jobs életébe is csak 43 éves koráig nyerhetünk betekintést.

A film első nyilvános vetítésére egyébként kicsit több mint egy hete került sor a Telluride filmfesztiválon Coloradóban, ahol a szerencsések, és természetesen néhány szaklap munkatársai megnézhették a szinte teljesen kész művet. A visszajelzések pedig meglehetősen pozitívak voltak. A Variety-n megjelent két cikk az egekbe magasztalta az alakítást, a rendezést és az Aaron Sorkin által írt forgatókönyvet is, a Steve Jobs szerepét játszó Michael Fassbendert pedig a következő Oscar-díj komoly esélyesének tartják:

A Steve Jobsszal Fassbender berobbant az idei legjobb alakításért járó Oscar-díj várományosait tartalmazó lista élére.

Steve Jobs-film

Ettől függetlenül persze sok olyan véleményt hallani, hogy zavaró az a tény, hogy Fassbender nem hasonlít különösebben az általa alakított Steve Jobsra. A BBC megkérdezte erről azt, aki talán a legközelebb állt Steve-hez a korai években, Steve Wozniakot. Woz szerint az alakítás sokkal fontosabb a megjelenésnél:

Sok ember gondolja azt, hogy Steve Jobs arca számít, de a lényeg igazából az agya, a feje, az, ahogyan dolgozott és gondolkozott, ahogy másokkal viselkedett. Michael nagyszerű munkát végzett még az ilyen szorosan megírt szereppel is, sokszor kerülnek kapcsolatba Kate-tel [Winslet, aki Joanna Hoffmant játssza], és nagyszerűek együtt. Teljesen hihető az, hogy tényleg így történtek a dolgok, és úgy éreztem, mintha az igazi Steve Jobsot látnám. Igaz ugyan, hogy prozopagnóziám van, így nem igazán jegyzek meg arcokat, és azok nem is olyan fontosak számomra.

Woz emellet az őt alakító Seth Rogent is megdicsérte, bár elmondta, hogy nem teljesen azokat a dolgokat mondta Steve-nek annak idején, amiket a filmben hallott:

Szerintem nagyszerű munkát végzett. Viszont sok helyen úgy szerepelek a filmben, hogy negatív dolgokat vágok Steve Jobs fejéhez. Bárki aki ismer, tudja, hogy én egyszerűen nem mondok negatívumokat embereknek, így nem is mondhattam ilyesmiket, nem is mondtam. Persze valóban voltak problémák a céggel, az ügyfelekkel, az igazgatótanáccsal, ilyenekkel.

Forrás: AppleInsider, iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!