imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb érdekesség derült ki az új Apple Watch-ról


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 9to5Mac szerzői exkluzív fotót osztottak meg néhány nappal ezelőtt a 4. generációs Apple Watch-ról. Ezúttal újabb érdekességet derítettek az óra mivoltáról.

Az Apple körül legyeskedő informátorok már március óta tudni vélik, hogy idén nemcsak a belsőn, hanem a külsőn is újítanak a cég tervezői, ami az új Apple Watch-okat illeti. A lehetőségek korlátozottak, viszont a képernyő méretét a jelenlegi méretek megtartása mellett is lehet növelni, ezzel vékonyítva az eszköz káváját, ahogy azt korábban az iPhone X esetén is tették.

A kiszivárgott fotó.

Ez valószínűleg így is lesz, hiszen a kiszivárgott fotón jól látszik, hogy a 4. generációs Apple Watch szinte láthatatlan kávával jelenik meg, illetve ugyanezen a képen új Watch Face is felfedezhető. A 9to5Mac szerzői tovább mentek, és azt is sikerült kideríteniük, mekkora lesz ennek a kijelzőnek a felbontása, vagy változik-e egyáltalán?

Nagyon úgy néz ki, hogy igen. A watchOS 5 bétájából ugyanis az derült ki, hogy a korábbi 312 × 390-as felbontás után az új eszközök már 384 × 480-as méreteket használnak majd, ami alátámasztja a kiszivárgott fotók valódiságát, illetve felhívja a fejlesztők figyelmét a változásra. Ezzel egyébként 345 PPI-re nő a kijelző pixelsűrűsége, a hasznos terület pedig megnövekedik, tehát a régi alkalmazásokat  az új eszközökre is optimalizálniuk kell majd a fejlesztőknek.

Apple Watch-ra is számtalan alkalmazás készült az elmúlt években, igaz messze nem annyi, amennyire az Apple saccolt korábban. Továbbá ezek az appok nem is élveznek olyan szintű támogatottságot, mint iOS-en vagy macOS-en, így kíváncsian várjuk, hogy a fejlesztőknek milyen hamar sikerül majd átállniuk a watchOS 5-tel érkező 4. generációs Apple Watch-ra.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!