imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb fejlesztő dolgozik az iWatch-on?


Most szúrták ki külföldi hírportálok, hogy az Apple újabb szoftverfejlesztő mérnököt alkalmazott egy meg nem határozott projekthez. Az új munkatárs Alex Hsieh, aki korábban az Atlas Wearables nevű cégnél dolgozott mint vezető szoftverfejlesztő. Alex Hsieh feladata az Apple-nél a firmware-fejlesztés.

Természetesen semmilyen konkrét információ nincs arról, hogy min tevékenykedik Alex az Apple-nél, csak abból következtettek az iWatch-projektre, hogy korábban ezen a területen dolgozott. Az Atlas Wearables egyébként egy viszonylag friss startup, az első érdekes megjelenése idén februárban volt a cégnek, amikor a kifejezetten sportoláshoz szánt hordható eszközükre 629 ezer dollárt kalapoztak össze az Indiegogo-n (az előirányzott 125 ezer helyett).

Atlas Fitness Tracker
Atlas Fitness Tracker

Céljuk a legpontosabb fitneszdetektor elkészítése a piacon. Peter Li, a cég vezetője korábban elmondta, hogy a pontosságban a különböző hardveres szenzorok mellett nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő szoftver is. Ez a szoftver pedig Alex Hsieh-nek köszönhető. Az Atlas képes eldönteni, milyen típusú mozgást végzünk (futás, fekvőtámasz, húzódzkodás, stb.), és így pontosan tudja számolni az ismétléseket is.

Az Atlas nem létező termék, egyelőre nettó 179 dolláros kedvezményes áron előrendelhető a gyártó honlapján. Az érkezéssel kapcsolatban én nem találtam pontos információt az oldalon, a sajtóközleményben 2014 utolsó negyedévét ígérik.

Vajon tényleg egy csuklón hordható eszköz fejlesztéséhez szerezte meg az Apple Alex Hsieh-t?

Forrás: AppleInsider, képek: Atlas Wearables.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!