imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb fotók Steve Jobs jachtjáról


Steve Jobs még a ’80-as években azt nyilatkozta egy újságírónak, hogy nem szerepel a jövőbeli terveiben az, hogy valaha is hajótulajdonos legyen. Ehhez képest végül 2008-ban – nem sokkal a májátültetése előtt – mégis belefogott egy szuperjacht megépíttetésébe.

Sajnos a Venus névre keresztelt hajó 2012-es elkészültét már nem élhette meg az Apple társalapítója, pedig igazán impozánsra sikerült a maga 100 millió eurós (31,8 milliárd forintos) árcédulájával és 79 méteres hosszával. A formaterv elkészítésében egyébként maga Jobs is aktívan részt vett, de segédkezett például a sztártervező Philippe Starck is.

Az, hogy a fedélzeten található üvegfelületek hasonlítanak például a legendás New York-i Apple Store-ra az Ötödik sugárúton, szintén nem véletlen: Jobs az Apple Store-ok vezető tervezőjét kérte fel a fedélzet speciális kialakítására, vagyis hogy tervezzen olyan üvegfalakat a hajóra, melyek képesek ellátni a tartószerkezet feladatát is.

A Venust sokfelé látták már a világban, előfordult többek között Hollandiában (hiszen itt építették), Barcelonában, Montenegróban, a Virgin-szigetek közelében, Palmán, Franciaország partjainál, most pedig a Brit Virgin-szigetek közelében kapták lencsevégre, a fotókat pedig a massachusettsi Woods Hole Inn Instagramjára posztolták. Íme:

A photo posted by woodsholeinn (@woodsholeinn) on

A photo posted by woodsholeinn (@woodsholeinn) on

A photo posted by woodsholeinn (@woodsholeinn) on

A képek érdekessége, hogy most először láthatjuk a hajó hátulját lenyitott állapotban, így egy icipicit betekinthetünk a belsejébe is, ami egyébként így a képek alapján semmi különlegeset nem nyújt – már persze azon kívül, hogy egy szuperjacht belseje –, egy tipikus hétvégi házra hasonlít leginkább.

A Venus legénysége egyébként 22 főből áll, és 14 luxuskabin található a fedélzeten. A hajó körül komoly pénzügyi viták alakultak ki az átadást követően, a pletykák szerint Steve Jobs özvegye, Laurene Powell nem tudott pontosan megegyezni Philippe Starckkal a tervezésért járó pontos összegben. A Jobs-csaád egyébként végül nem is vette birtokba a Venust, közvetlenül az átadást követően bérbe is adták a szuperjachtot, azóta pedig arról is szóltak a hírek, hogy már túl is adtak a hajón.

Forrás: Gizmodo. Borítókép: Protothema.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!