imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb fotótippek az Apple-től – videó


A cég heti rendszeresség osztja meg iPhone-os videóit arról, hogyan lehet kimaxolni a készülék kamerájának képességeit. Ha gyakran fotózol, most jól figyelj!

YouTube csatornájukon újabb 3 videót tettek közzé a fotózás szerelmeseinek. Nem is csoda, hiszen köztudott, hogy a néhány éves iPhone-ok is szép képeket készítenek, a zászlóshajó iPhone X pedig a legjobbak közt van. Bizonyos teszteken a legjobbnak bizonyult az okostelefonos arzenálból. Sokan ezért is döntenek inkább az újabb, dupla kamerás modellek mellett, ami a megszállott Insta-fotósok közösségének elsődleges fegyvere.

Kétségkívül az iPhone az egyik legnépszerűbb eszköz e tekintetben, erre pedig sosem rest a gyártó ráerősíteni némi reklámkampánnyal. Gondoljuk csak a néhány évvel ezelőtti Shot on iPhone szlogenre, aminek a keretén belül iPhone-nal készített fotókat raktak reklámplakátokra, ezzel is kiemelve a kamera képességeit.

A fotózási kedv úgy látszik nem hagyott alább, hiszen rendszeresen ilyen témájú bemutatókat tölt fel az Apple, amikből a felhasználók közérthetően sajátíthatnak el új technikákat.

Lassítsd le az időt. Ott, ahol te akarod.

Az iPhone X és iPhone 8 modellek 240 képkockás lassítást tesznek lehetővé, amivel a másodperc tört részét is kimerevítheted. A Slo-Mo üzemmód egy automatizált algoritmusnak köszönhetően lelassítja az általa legdinamikusabbnak ítélt részletet a videódban, amit utólag bármikor át lehet szerkeszteni.

Örökítsd meg a pillanatot. Kapd el, amit látsz.

Ismerős a #mutimiteszel tag? Némelyik ínycsiklandozó, mások képei viszont érdektelenek. Tudod mitől ütősek a szakavatott gasztroblogerek képei? Attól, hogy pontosan felülről fotóznak és a fényektől. Ez nem egyszerű, viszont előbbin könnyedén lehet segíteni, ha a Beállításokban bekapcsolod a kamerarácsot, utóbbihoz a fényekkel kell trükköznöd egy kicsit vagy más szögből kell fotóznod, hogy ne lógjon a képre az árnyékod.

Kontrasztosíts. Emeld ki a témát. Vedd el a színeit.

Nem minden fekete és fehér, de a képeid attól még lehetnek azok. Az iPhone gyári Kamera alkalmazása tartalmaz néhány előre beállítható filtert, így az kép elsütésének pillanatában is látszódik a végeredmény. Ez azért, jó mert így az expozíciós csúszkával lehet  kontrasztot varázsolni a képre, amivel a fehér és a fekete részek még inkább elválnak egymástól. Kísérletezni ér!

Te milyen fotókat készítesz a leggyakrabban?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!