imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb frissítést kapott a Facebook Messenger


Hasznos új funkcióval bővítették a Facebook Messengert (ezzel elérte a 22.0 verziószámot), mely keddtől érhető el iOS 8 felhasználók számára. Az integrált megosztási lehetőséggel egyszerűen küldhetünk fotókat, videókat vagy akár linkeket a Facebook chatjén keresztül anélkül, hogy külön meg kellene nyitnunk azt.

Először adjuk hozzá a megosztási helyekhez a Messengert, ezt könnyedén
és gyorsan egy fotó kiválasztásával tudjuk megtenni a Filmtekercsben. A négyzetből felfelé mutató nyílnál, azaz a megosztásnál az alapból felugró opciókat a „…” ikonra bökve tudjuk szerkeszteni, itt egyszerűen engedélyezni kell a Messengert és tetszés szerint bármely alkalmazásunkat a listában. Miután kijelöltük a megosztani kívánt tartalmat – ez lehet akár egyszerre több fotó is – felugrik a Messenger ablak, itt kiválasztjuk a címzettett, bepötyögjük a csatolmányhoz szánt üzenetünket és már küldhetjük is.

Facebook Messenger 22

Ha hozzám hasonlóan elsősorban nem a Facebookon csevegtek, de szimpatikus ez a megoldás illetve gyakran osztjátok meg a fotóitokat és érdekes linkeket csoportos iMessage beszélgetésekben, akkor érdemes kipróbálnotok a Group Text+ nevű alkalmazást. A Facebook Messenger funkciói mellett az appon belül előre létrehozott szövegsémák segítik az ASAP üzenetváltásokat, illetve vágólapról vagy a Filmtekercsből szintén villámgyorsan indíthatunk beszélgetést. Írjátok meg kommentben, Ti milyen csatornákat használtok a mindennapokban kapcsolattartásra!

Napjaink legnagyobb közösségi hálója egyébként a Messenger frissítéssel egyidejűleg bejelentette azt is, hogy a Facebookon jelenleg aktív hirdetők száma egy év alatt 1,5 millióról több mint 2 millióra nőtt – ha volt Facebook hirdetésed, akkor erről egy Mark Zuckerberg által „aláírt” üzenetből is értesülhettél. Valljuk be, ez azért elég szép előrelépés, bár a növekedés nem meglepő annak tükrében, hogy a Facebook folyamatosan vagdossa vissza az oldalak organikus megjelenését – emiatt az elmúlt napokban itthoni celebek is hallatták a hangjukat.

A fentiek örömére kiadtak egy új alkalmazást is, amivel a hirdetők egyszerűen tudják követni az éppen futó reklámjaikat és a Facebook Ads Manager segítségével könnyedén végezhetnek módosításokat vagy létrehozhatnak újakat is. Ez az app egyelőre csak az Egyesült Államok App Store-jában érhető el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!