imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb hét országba érkezik az Apple Watch június 26-án


Az Apple ma kiadott egy sajtóközleményt, melyben bejelentették, hogy az Apple Watch nagyjából három hét múlva a világ újabb hét országában lesz kapható. Ezek az alábbiak: Dél-Korea, Mexikó, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Szingapúr és Tajvan.

A sajtóközlemény arra is kitér, hogy ezekben az országokban az Apple Online Store mellett az Apple Store-okban, illetve egyes viszonteladóknál is megvásárolható lesz az óra, ami egybevág azokkal a hírekkel, hogy júniusban vége nem csak az interneten keresztül lehet majd lecsapni az órára. Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója ezt meg is erősíti a közleményben, bár a szavai alapján továbbra is korlátozott lesz a modellválaszték:

Az Apple Watch fogadtatása minden tekintetben felülmúlta a várakozásainkat, így nagyon izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy világszerte még több vásárlónkhoz juttathatjuk el. Nagyon jól haladunk továbbá az előrendelések teljesítésével is, és ezúton is köszönjük vásárlóink türelmét. A 42 mm-es Space Black Apple Watch kivételével minden májusban leadott megrendelést kiszállítunk a következő két hétben. Ekkor kezdődik meg továbbá néhány modell árusítása az Apple Store-okban is.

42 mm-es Space Black Apple Watch Space Black Link Bracelet szíjjal. | Kép forrása: Apple
42 mm-es Space Black Apple Watch Space Black Link Bracelet szíjjal. | Kép forrása: Apple

Az Apple Watch funkcióinak taglalása után a sajtóközleményben kitérnek továbbá arra, hogy folyamatosan bővül a már a termék rajtjakor több ezerre tehető Apple Watch-alkalmazások száma. Az új országokkal kapcsolatban kiemelik, hogy a MyTaxi appal rendelhetünk taxit Spanyolországban, a Genève Aéroport alkalmazással könnyedén tájékozódhatunk a genfi repülőtéren, figyelhetjük a Singapore Airlines járatainak indulását, felfedezhetjük Olaszországot az AroundMe-vel, kommunikálhatunk Dél-Koreában a KakaoTalkkal, valamint közösségi kerékpárt bérelhetünk Tajvanon és moziba mehetünk a Cinepolis app segítségével Mexikóban.

Az első körös országokhoz hasonlóan az új helyszíneken lesz egy-két olyan áruház, ahol minden bizonnyal elsősorban az arany Apple Watch Edition modellre vágyakozókat szolgálják majd ki. Ilyen a 10 Corso Como Milánóban, BOONTHESHOP Cheongdam Szöulban, valamint a Malmaison by The Hour Glass Szingapúrban – ez utóbbi egyébként jelentős luxusóra-forgalmazó szerte Ázsiában. Hónap végétől tehát összesen 16-ra bővül az Apple Watch-csal rendelkező országok száma. Emlékeztetőül: jelenleg kilenc országban rendelhető meg az Apple első órája, melyek az alábbiak: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hongkong, Japán, Kanada, Kína, és Németország.

A 10 Corso Como Milánóban.
A 10 Corso Como Milánóban. | Kép forrása: 10 Corso Como

Magyarországról ismét nem esett szó, de azt figyelembe véve, hogy a mostani bejelentéssel együtt is csak olyan országokban forgalmazzák az Apple Watch-ot, ahol elérhető a Siri – mely fontos szerepet játszik az óra használatában –, valószínűleg sokat kell még várakoznunk.

Forrás és borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!