imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb hírek az Apple Watch áráról


Azt már szeptember 19. óta tudjuk, hogy az Apple Watch ára az Egyesült Államokban nettó 349 dollárról indul majd, hiszen ezt maga Tim Cook jelentette be a terméket bemutató eseményen. Az is biztosra vehető, hogy ez az Apple Watch Sport modell ára lesz.

A többi modell áráról azóta is csak találgatások vannak. Értelemszerűen a sportváltozat lesz a legolcsóbb, hiszen ez egyszerűbb anyagokból épül fel, mint a komolyabb modellek: az óra tokozása alumíniumból készül, az előlapot ioncserélt üveg borítja, és a hátlapon a pulzusmérő optikáját is kompozit anyagok védik majd, az alapértelmezett szíj pedig gumiból lesz.

Az esemény után néhány szerencsés meghívott ki is próbálhatta az órát, akkor ők is beszámoltak róla, hogy a többi modell érezhetően nehezebb, vagyis „több anyag van bennük”. Ez nem véletlen: a normál Apple Watch rozsdamentes acél tokozással érkezik (ezüst vagy asztrofekete színben), a kijelzőt zafírkristály borítja, a hátlapon pedig kerámiába ágyazott zafírkristály borítású optikákat találunk. Az Apple Watch Edition tokozása pedig tömör 18 karátos aranyból készül – ezt az Apple is megerősítette.

Ezután megindultak a találgatások: vajon mennyibe kerül majd a többi változat? John Gruber egy nagyszerű okfejtésben ismertette a saját tippjeit, szerinte a sima Apple Watch 1000 dollárnál kezdődik majd, az Apple Watch Edition pedig 5000 dollárnál, de ez utóbbi esetében nem lepődne meg a 10 ezer dolláros árcédula láttán sem. Annyira nem is járt messze az igazságtól.

A francia iGen Apple-hírmagazin most állítólag megbízható forrásból jutott információkhoz az Apple Watch árazásával kapcsolatban. Az informátor természetesen nem kívánja felfedni a kilétét, de a franciák szerint eddig teljesen jó értesülései voltak. Az iGen korábban egyébként pontosan megjósolta a szeptember 19-i esemény dátumát is.

Apple Watch Link Bracelet szíjjal (asztrofekete és klasszikus rozsdamentes acélból).
Apple Watch Link Bracelet szíjjal (asztrofekete és klasszikus rozsdamentes acélból).

Ez a forrás azt mondta nekik, hogy a rozsdamentes acél változat indulóára nettó 500 dollár lesz, az arany illetve rozéarany tokozású Edition modell pedig 4000 és 5000 dolláros közötti összegnél kezdődik majd. Arról nem szól az értesülés, hogy vajon ez szíjjal, vagy szíj nélkül értendő, és ha szíjjal melyik típussal. A normál Apple Watch 500 dolláros ára – ha igaz – szerintem mindenképp a gumiból készült sportszíjas változat esetében lehet igaz, hiszen például a Link Bracelet nevű fémszíjat állítólag kilenc órányi manuális munkával tudja előállítani az Apple. A Sport változathoz képest pedig nem hiszem, hogy belefér 150 dollárba ez a szíj, plusz a zafírkristály és a kerámia. Az információkat mindenesetre még az azokat közlő iGen szerint is érdemes fenntartással kezelni:

Miután kapcsolatba léptünk az egyik legmegbízhatóbb forrásunkkal – aki természetesen névtelen kívánt maradni – kicsit fellibbenthetjük a fátylat a rozsdamentes acél és arany (Edition) változatok áráról. Mindenképp vegyétek figyelembe azonban, hogy lehetetlenség biztosra menni ezen információk igazságtartalmával kapcsolatban.

A névtelen forrásuk ezen kívül az Apple Watch megjelenések dátumáról is osztott meg információkat. Ezek alapján az óra Valentin-nap környékén kerülhet a boltok polcaira. Ez az értesülés nem vág egybe a napokban nyilvánosságra került Angela Ahrendts általi kijelentéssel, amikor is egy belső videoüzenetben azt mondta az Apple Store-okban dolgozó értékesítőknek, hogy az óra megjelenése tavasszal várható:

A forrásunk szerint a Valentin-napi megjelenés továbbra is áll, Angela Ahrendts tavaszt említő kijelentése ellenére.

Mi a végkövetkeztetés? Sokkal többet továbbra sem tudunk az Apple Watch-ról. Szerintem a fenti árak nagyjából reálisan hangzanak, viszont a nettó 500 dollár az Apple Watch esetében vagy szíj nélkül, vagy egy olcsóbb szíjjal értendő. Az Apple Watch Edition nettó 5000 dolláros ára is teljesen rendben van, ez a szám ráadásul egybevág Gruber egyik jóslatával is, márpedig ő még az iPhone 6 kicsit fura felbontását is logikusan kikövetkeztette annak idején. Én mindenesetre nagyon várom már jövő év elejét!

Forrás: iGen. Képek: Apple.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!