imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb információk az iPhone 8 várható áráról


Ezúttal egy optimistább verzió látott napvilágot. Mármint afelől továbbra se legyenek kétségeink, hogy az iPhone 8 lesz az eddigi legdrágább iPhone valaha, de talán mégsem lesz annyira drága, mint amennyire többen is gondoltak.

Már úgy fél évvel ezelőtt is kezdtük sejteni, hogy ha minden rebesgetett funkció megérkezik az iPhone 8-ba, akkor az bizony kegyetlen drága lesz. Aztán a múlt hónapban John Gruber, a Daring Fireball szerzője tovább borzolta a kedélyeket. A teljes érvelését itt olvashatjátok, most csak egy baljós sejtést idéznék belőle:

Az 1500 dolláros kezdőár túl magas. Szerintem az 1200 dollár a legvalószínűbb, míg a high-end modellek 1300-1400 dollár körül mozoghatnak végül.

Gruber sejtése alapján itthon a készülék bőven a 400 000 forintos árcímkét nyaldosná, ami még gombócból is sok, nemhogy forintból. Most viszont a New York Times újságírója, Brian X Chen saját értesüléseire hivatkozva egy sokkal kedvezőbb forgatókönyvről számolt be. Ezek alapján

az iPhone 8 a legkisebb választható tárhelyopcióval (64 giga),”csak” 999 dollárba fog kerülni.

A további várható tárhelyméretek (256 és 512 giga) természetesen még feljebb tudják tornázni az árat (az újságíró 1099 és 1199 dollárral számol), de legalább a belépő modell nem lesz 400 000 forint, és még így is jobban járunk, mint a Gruber-féle 1300-1400 dollárokkal.

Az Apple-nek nagyon oda kell majd figyelnie arra, hogy ne szálljon el túlságosan az árakkal. Tegnap írtuk, hogy egyes elemzők szerint csak minden ötödik potenciális vásárló fogja magát rávenni arra, hogy egy vagyont hagyjon ott a kasszánál az új készülékért cserébe, ezt a helyzetet pedig a Samsung tökéletesen a maga malmára tudná hajtani.

Viszont ha figyelembe vesszük, hogy a most bemutatott Samsung Galaxy Note 8 sem olcsó, hiszen konkrétan 960 dollárról, azaz 335 ezer forintról indul, az iPhone 999 dolláros kezdőára nem irreális magas. Annyira legalábbis biztos nem, hogy tömeges platformváltást indokoljon a felhasználók körében. Persze ehhez az is kell, hogy 1.) tényleg maximum ennyiről induljon a telefon; 2.) funkciók terén is versenyben legyen a konkurenciával.

Majd meglátjuk, hogy ebből mennyit sikerül összehoznia az Apple-nek, de az eddigi hírek alapján mi bizakodóak vagyunk az iPhone 8-cal kapcsolatban.

Forrás: Macrumors

Szerencsére nem csak drágán lehet Apple telefonhoz jutni. Ott van például a most akciós iPhone SE, aminek kezdőára pont negyede a várható iPhone 8 áraknak.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!