imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Újabb kiszivárgott képen láthatjuk az idei iPhone-ok tokjait


Még mindig kérdéses, hogy szeptemberben tényleg mindhárom iPhone négyzet alapú, lekerekített sarkú kameraszigetet kap-e. Valószínű, hogy ez ténylegesen csak a Keynote-on derül majd ki, azonban a legutóbb érkezett kép igencsak árulkodó lehet!

Már nem kell sokat aludni a 2019-es iPhone Keynote-ig, hiszen mintegy másfél hét múlva lerántják a leplet a – vélhetőleg – három új modellről. Amit már régóta tudhatunk az az, hogy az idei fejlesztések leginkább a kamerák területére orientálódnak majd. Szinte biztosra vehető, hogy szoftveresen is javítnak majd a képminőségen, azonban ami a legszembetűnőbb változás lehet, az a triplalencsés rendszernek helyet adó kamerasziget.

Ezt illetően az Apple kapott hideget és meleget egyaránt a különböző fórumokon, de inkább az előbbi volt a jellemző. Természetesen minden meccs lefújásig (vagyis ez esetben a Keynote-ig) tart, azonban nagyon úgy néz ki a tokgyártóktól folyamatosan kiszivárgó képek alapján, hogy valóban a négyzetre hajazó szenzorsziget kaphat helyet a készülék(ek) hátulján. A legutóbb megjelent felvételen – ami a Slashleaks oldalán bukkant fel -, a gyáriakhoz vélhetőleg hasonlító tokokat láthatunk. Ezek természetesen nem Apple termékek, csupán erősen azokra hajazó másolatok, azonban ezek is az eddigi pletykákra erősítenek rá, miszerint mindhárom modell az eddig teljesen szokatlan kameraelrendezéssel és szigetekkel érkezhetnek.

Ha tüzetesebben megnézzük a képet, akkor észrevehetjük, hogy több dologról is árulkodik egyszerre. Ilyen például a logó elhelyezkedése is, mely vélhetőleg a megnövekedett sziget miatt (konkrétan nem, vagy csak alig lenne hely közöttük) nem csak horizontálisan de immáron vertikálisan is középre kerülhet. Egyes források szerint a gyártó nem egyedül ebből az okból lépheti meg az áthelyezést, hanem azért is, mert idén jöhet a bilaterális – vagy egyszerűbben fogalmazva kétirányú – vezeték nélküli töltés, az erre alkalmas alkatrész pedig vélhetőleg pont az alma logó alatt kaphat majd helyet. Ezen funkció révén szükség esetén a készülék hátuljára téve az AirPods-unkat, Watch-unkat vagy egy barátunk telefonját megtámogathatjuk egy kis életmentő szuflával.

A harmadik dolog pedig amire a kép utal nem más, mint a modellek nevei, legyalábbis a high-end verzióké. A kameraelrendezésen kívül a másik nagy kérdés idén a névválasztás lehet, hiszen több valószínű végkifejletet is felvázoltak a források, melyek közül kettőt érdemes kiemelni. Az egyik szerint a triumvirátus tagjai az iPhone 11R, iPhone 11 és iPhone 11 Pro nevet kapják majd, míg a másik pletykát híresztelők inkább aképpen vélekednek, hogy az olcsóbb változat lenne az iPhone 11, a prémium kivitelű változatok pedig az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max névre hallgatnak majd. Nos, mindkettőben lehet logika, de utóbbinál kissé furcsa a négytagú elnevezés.

Mint ahogyan írtunk is róla, az Apple már ki is küldte a meghívókat az idei Keynote-ra, melyet – az eddigi tippünket beigazolva – Szeptember 10-én rendeznek meg. A sajtótájékoztató a “by innovation only” , vagyis “csakis innováció által” szlogennel kerül megrendezésre. Többen félnek tőle, hogy az Apple csak a levegőbe beszélhet idén, azonban a WWDC-n is nagyon pozitívan csalódtunk, pedig a valaha volt legunalmasabb eseményének jósolták meg. Az előrendelés az előző évekhez hasonlóan 13-án, azaz még ugyanazon héten pénteken indulhat el, az elsőkörös országokban a boltok polcaira pedig 20-án kerülhetnek az új üdvöskék.

Az idei évben újra élő kommentárral közvetítjük majd a Keynote-ot, mely magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik majd. Ha kíváncsiak vagytok, tartsatok velünk szeptember 10-én!

Forrás: 9to5Mac, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!