imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Újabb kiszivárgott renderképek a 2019-es iPhone-okról


Az idei iPhone-okról elég keveset tudhatunk egyelőre, azonban több kiszivárgott hír is azt a pletykát erősíti, miszerint a 2019-es iPhone-ok leginkább a kamerák területén fejlődnek majd, az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy ez a dizájn rovására megy-e.

Ismét olyan renderképek szivárogtak ki, amelyek megerősítik a – rajongókat alapvetően két táborra osztó – dizájnelemet, a négyzet alakú kamera szigetet. Erre egyértelműen azért van szükség, mert releváns piaci igényként merült fel a 3. kamera az iPhonok-nál is. Ez persze többféleképpen is kivitelezhető, például ha a 3 lencse egy vonalban helyezkedik el (a konkurens cégek inkább ezt a megoldást preferálják), de az opciók között van a négyzet alapú szigeten való elrendezés is.

A hírek szerint mindhárom modell (iPhone XI, iPhone XI Max és iPhone XIR) egyaránt egy lencsével bővül, tehát a két sima modell 3, míg az olcsóbb kistestvér 2 kamerával rendelkezik majd. Mint ahogyan a múlt hónapban is írtunk róla, már kapható az átlátszó szilikon tok is a modellekhez. Akkor mindenkit óvatosságra intettünk a híreket illetően (ahogy most is), azonban minden jel arra mutat, hogy mégsem olyan elvetemült ötlet a kiszivárogtatott dizájn, mint gondoltuk.

Mit várhatunk a 2019-es iPhone-októl?

Dizájnban a fent említett kameraszigetet leszámítva nem igazán várunk nagy változást, csupán esetleges apróbb ráncfelvarrást, ahogyan azt az évek során már megszokhattuk. A hírek szerint az Apple szakít a mára már igazi klasszikusnak számító horizontális irányban működő némító kapcsolóval, és helyette vertikális irányút épít majd be.

A kamerák képességeit tekintve Ming-Chi Kuo áprilisban azt jósolta, hogy a harmadik kamera egy széles látószögű optika lesz 12MP-es érzékelővel, kiegészítve a jelenleg is használt sztenderd és a 2-szeres Zoom-ra képes telefotó lencséket. Ez a triumvirátus sokkal szélesebb felhasználási kört eredményezne, valamint a beltéri- és tájkép típusú felvételeket erősítené igazán.

Nem utolsó sorban az is várható, hogy wireless fronton sem maradunk fejlesztések nélkül. Szárnyra keltek olyan hírek is, miszerint Dual Bluetooth Audio fícsört kapunk majd. Ennek például a közösen sorozatot néző szülők örülnek majd, hiszen nem kell megosztaniuk az AirPods-ukat, és fél füllel nézni a részeket, hanem mindketten használhatják a sajátjukat, így az sztereóban szólal majd meg mindkettejüknél. Ne felejtkezzünk el a Silent Disco szerelmeseiről sem, egy kéttagú buliban remekül szórakozhat a páros.

Ami pedig még érdekesebb lenne, és amire tényleg nagyon kíváncsiak vagyunk, az a bilaterális vezeték nélküli töltés. Gyakorlatban ez azt jelentené, hogy nem csak az iPhone-t tölthetjük kábel nélkül töltőpadról, hanem magával a mobillal is megtámogathatjuk a merülő félben lévő AirPods-unkat (pontosabban a tokot), vagy éppen az Apple Watch-unkat.

Mit gondoltok, meglépi az Apple a négyzet alakú kamera sziget kialakítást, vagy más megoldást találnak ki a 3 db lencse számára?

Forrás: SlashLeaks, 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!